Hopp til hovedinnholdet

Cannabis på blodprøve

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har testet hasj for første gang. Jeg røykte en halv joint på noe mellom 0,5-1gram. Dette var reint uten noe tobakk. Jeg fikk ingen virkning av midlet, men lurer på hvor lenge dette kan ligge i blodet etter som at jeg mulig må ta en blodprøve pga funn av sykdom som kan ligge i familien. Er litt redd for at jeg skal bli påvist bruk av hasj og derfor få dette på rullebladet også miste skoleplass i utlandet. Alt jeg vet om hasjen var at det var grønt. Hvor lang tid vil det ta før dette forsvinner fra blodet? Det er 3 uker siden bruk.

Besvart 11.02.2019 16:15
 

Svar
Hei

Hvis det er tre uker siden du røkte, vil det ikke lenger være synlig med blodprøver. Et enkeltinntak av cannabis kan vanligvis ikke spores lengre enn et døgn i blodet. Uansett vil ikke bruk av cannabis være synlig på en blodprøve som leter etter andre ting enn bruk av rusmidler, så der kan du ta det helt med ro.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

- Bruker hasj

Hasj (colourbox.com)

Hva er straffen for å bli tatt i å røyke hasj? Har kjøpt og vil røyke bare en sneip cannabis, hva skjer, hvis det er første gangen? Får man bot, eller gjelder dette kun for besittelse? Er det en eller annen ekstra dom for å røyke det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler