Hopp til hovedinnholdet

Jeg prøvde å røyke hasj én gang, og fikk en skikkelig dårlig opplevelse.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 17 år som lurer på ett vannskelig spørsmål. Jeg prøvde å røyke hasj én gang, og fikk en skikkelig dårlig opplevelse. Jeg holdt på å besvime, jeg var skikkelig borte og fikk rett og slett en skikkelig dårlig opplevelse. Denne dårlige følelsen holdt på i flere dager etterpå, og sliter fortsatt med svimmelhetsfølelse osv. Jeg har panikkangst, og lurer på om dette kan vøre årsaken til panikkangsten, og om hvordan jeg fortsatt kan være svimmel etter den hendelsen? Har den samme besvimefølelsen som når jeg røyka første gangen. Var 4 mnd siden.

Besvart 14.02.2019 13:40
 

Svar
Hei

Du er ikke alene om å få en dårlig rusopplevelse, eller føle deg rar i dagene etter at du har røyka hasj.  Det er derimot ikke vanlig å føle seg svimmel og dårlig 4 måneder etter at du røyka.

Det er vanskelig å si om du har fått panikkangst fordi du røyka hasj. Dersom du ikke hadde opplevd panikkangst før du røyka, og det oppstod i tiden etter, kan man tenke seg at det kan ha en sammenheng. Flere opplever å få sterke angstreaksjoner av hasj mens de er rusa, og noen få blir også plaget av dette i tiden etter.

Vi kan ikke si hva som er riktig i ditt tilfelle, men det er veldig vanlig å bli svimmel når du får et angstanfall. Kanskje det rett og slett er angsten som gjør deg svimmel?

Det viktigste er uansett at du snakker med noen om dette. Du kan for eksempel snakke med Helsestasjon for ungdom. De har taushetsplikt og det er gratis. Det kan også være fint å snakke med venner, familie eller andre du stoler på.

 

 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler