Hopp til hovedinnholdet

Weed og hallusinasjoner

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Er det typisk at weed (samtidig med alkohol) kan gi så sterke hallisinasjoner at den jeg hadde sex med på fest, egentlig var en annen person som også var på festen? Liksom at en kan bytte om personer, og se for seg at en person egentlig er en annen. Eller er det bare vanlig at lukt og lyder, osv. forsterkes? Husker jo godt at vi hadde sex, og at jeg hørte at det var hans stemme, osv. Men blir likevel bekymret for at det egentlig var en annen. Tror selvfølgelig ikke at det var enn annen, men får angst siden jeg ikke er så vant med å ta weed.

Besvart 21.03.2019 11:41
 

Svar
Hei

Nei, det er ikke typisk. Det er ganske usannsynlig at weed gir den typen hallusinasjoner. Weed fører ikke til at du ser ting som ikke er der, eller at du tror Ola er Per (eller omvendt). Det er stort sett forsterkning og endring av tanker, lyder, lukter, sanseinntrykk, følelser osv. som menes med "hallusinogene" virkninger av cannabis. 

Alkohol er ikke hallusinogent, men det er mer vanlig å glemme hva man gjør og hvem man gjør det med i fylla enn på cannabis. Husker du ikke hvem du lå med, er det mer sannsynlig at grunnen er alkohol enn weed. 

Vi kan ikke gi deg en fasit på dette, men det høres ut som du husker riktig (Du sier selv "Tror selvfølgelig ikke at det var enn annen").

Kanskje du bør snakke med den du tror du hadde sex med? 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol