Hopp til hovedinnholdet

Sativex mot spiseforstyrrelser?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei sliter med matlyst har røket cannabis i 2år bare for å klare å spise nok til å overleve så si veger 45 kilo ble nylig tat for bruk og besittelse og ingav en kontrakt på 6mnd kommmer nok til å røyke igjen med engang den er ferdig føler økt lifskvalitet av thc er så tåplig å bli straffet når de hjelper mkt vanskene mine forskning har dokumentert at de hjelper. Har hørt om en munn spray sativex som ineholder 2% thc og 2% cbd noe som vil gi minimal rusvirkning å lindre symptomer har lest at fastleger kan skrive ut er dette mulig på noen som helst måte å få godkjent

Besvart 25.03.2019 15:11
 

Svar
Hei

Først og fremst er det leit å høre om problemene dine med matlysten. Vi vet ikke om dette er noe du snakker med helsepersonell om, men hvis ikke, så håper vi at du oppsøker legen din for å snakke om dette, og om hvordan dere kan ta tak i dette problemet.

Ja, det stemmer at det finnes en munnspray som heter Sativex, som inneholder THC og CBD. Men, dette er et legemiddel som hovedsakelig skrives ut til MS-pasienter med spasmer, hvor andre medisiner har vært ineffektive. Uansett kan du jo nevne forslaget for legen din - da vil du jo få et klart ja eller nei på spørsmålet ditt. Alternativt kan legen eventuelt hjelpe deg på andre måter, med eller uten bruk av medisiner.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

- Bruker hasj

Hasj (colourbox.com)

Hva er straffen for å bli tatt i å røyke hasj? Har kjøpt og vil røyke bare en sneip cannabis, hva skjer, hvis det er første gangen? Får man bot, eller gjelder dette kun for besittelse? Er det en eller annen ekstra dom for å røyke det?

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hasj
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hasj