Hopp til hovedinnholdet

Jeg prøvde hasj og fikk en veldig dårlig opplevelse. Nå sliter jeg!

Jente 15 år
 

Spørsmål

er en jente som fyller 16 i år. trives godt med venner, familie, skole, idrett, alt. I september 2018 var jeg så dum at jeg prøvde å røyke hasj. Dette angrer jeg utrolig mye på ettersom jeg «badtrippet» falt inn og ut av virkeligheten og sa og gjorde ting jeg ikke visste i flere dager. Etter denne skrekkopplevelsen har jeg selvfølgelig holdt meg unna alle typer rusmidler. i ukene etter begynte jeg å få en slags uvirkelighetsfølelse som ble sterkere hele vinteren. Nå har jeg d hele tiden. Fortalte foreldrene mine om følelsen i høst og Jeg drar til psykolog og fysioterapi på grunn av dette. har det KONSTANT, hvert eneste sekund, det er helt forferdelig og jeg griner når jeg skriver dette, jeg er helt desperat. INGENTING hjelper, jeg trener mindre, får mindre skolearbeid og sover mer for at kroppen skal slappe av. D blir bare verre. Har d noe med rusen å gjøre? Samtaler funker ikke, har prøvd alt av tips på nettet, presterer dårligere i alt, vil bare bli normal og føle at jeg lever:(

Besvart 24.04.2019 17:00
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det etter at du forsøkte hasj for en stund siden. Jeg forstår at du er fortvilet etter det du opplevde og at det fortsatt ikke er helt bra igjen!

Forteller du psykologen din at du har røyket hasj? Det kan være at det du opplever henger sammen med din erfaring med hasj. Det trenger ikke være direkte knyttet til selve hasjen men mer at det har vært en skremmende opplevelse og erfaring for deg. Det høres ut som du angrer veldig og er skuffet over deg selv.

Jeg vil anbefale deg å være ærlig i terapien og fortelle det du sier til oss. På den måten får du bearbeidet det som har hendt og satt ord på både skyld og skam som det kan høres ut som du strever med.

Det er mange som har fått en slik erfaring som du har så du er ikke alene!

Det er noen som reagerer på hasj og kan få rusutløste psykoser dersom de har en sårbarhet for dette med seg. Dette vet man ikke på forhånd og derfor kan det være en viss risiko knyttet til rusmidler.

Du kan snakke med helsesykepleier på skolen din eller psykologen du snakker med. Det vil hjelpe deg til å bedre forstå deg selv og dine reaksjoner.

Jeg legger også ved noen artikler til deg som kan være interessante for deg  å lese.

Ønsker deg alt godt og at du får det bedre snart!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Er det farlig å røyke hasj?

Jente røyker hasj (colourbox.com)

Er det egentlig farlig å røyke hasj? Les om rusen og hvilke konsekvenser cannabisbruk har på kort og lang sikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Angst
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om angst