Hopp til hovedinnholdet

Jeg angrer på at jeg prøvde å røyke og smakte alkohol, hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 13 år gamel jente (05er), som lurte på et viktig spørsmål. På tirsdag skulle jeg og mine 2 venninner se på film og vi var tidlig ute så hun ene sa kom folkens også gikk vi til et sted der ingen var også ga hun oss røyk og jeg hadde aldri gjort det før og var redd men jeg følte press, vis jeg ikke gjorde det kanskje de ikke ville være min venn tenkte jeg. jeg angrer skiklig. Etter vi røyka ga hun oss alko og jeg turte ikke si nei. Jeg er også Musilm og jeg har søkt opp og det er haram! Hva skal jeg gjøre?

Besvart 06.05.2019 10:53
 

Svar
Hei jente 13 år!

Det er vondt å angre og føle at man har gjort noe dumt. Samtidig vet jeg at du kan få det bedre. 

Det er veldig vanlig å føle på press og at man ikke tørr å si nei. Det er mange som også tenker slik du gjør at dersom de sier nei så kan de miste vennene.  

Jeg forstår at du også opplever stor skyld med tanke på din religion og at du opplever at dette er forbudt eller ikke bra som muslim. 

Kan du snakke med noen du stoler på? Ofte så hjelper det å dele det du bekymrer deg for med noen andre. Forsøk å være ærlig og fortell gjerne hvorfor du gjorde dette og at du opplevde press. Jeg er ganske sikker på du vil oppleve å bli forstått.

Du kan gjerne snakke med helsesykepleier på skolen. Der kan du få støtte og forståelse. Husk at helsesykepleier har taushetsplikt slik at ingen andre trenger å vite hva dere snakker om. 

Selv om du har gjort dette en gang er det lov å angre. Det er helt ok å gjøre feil og det opplever alle mennesker. Det er en del av det å bli voksen og en del av det å leve.

Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol