Hopp til hovedinnholdet

Amfetaminabstinenser- hva gjør jeg?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg har tidligere vært avhengig av å ruse meg på amf ver eneste dag, ja til og med på jobben. Jeg ingikk en avtale med noen i familien min, at hvis jeg ikke sluttet å ødelegge meg på pepper så skulle de holde tett om dette for folkene rundt meg. (Selv om meste parten har forstått det) men kanskje ikke de aller nærmeste som faren og moren min. Jeg er ekstremt flink til å holde ting i skjul. Og har foreldre som er litt naive. De vet mye. Men ikke alt. Mulig jeg skal inn i rusbehandling snart. Men jeg vil ikke pga jeg vil ikke at sjefen min skal få vite det. La meg komme til saken. Jeg har slitt med abstinenser nå etter jeg begynnte på urinprøver 1 gang i uken. Jeg får heldigvis lov å røyke hasj, men ikke noe mer. Hasj er det eneste jeg kan ruse meg på!!! Jeg har 5 piller liggende med rivotril. Jeg vet at hvis jeg tar en er det stor sannsynelighet for at den vil vise positivt på prøven om 1 uke. Hva om jeg tar en kvart? Eller en halv? Vær så snill og hjelp meg da jeg er desperat

Besvart 13.05.2019 16:25
 

Svar
Hei


Vi har forståelse for at dette er en vanskelig situasjon. Amfetaminabstinenser kan være veldig ubehagelig, og mange trenger hjelp og støtte underveis.

Du skriver at du kanskje skal inn i rusbehandling, men at du ikke vil fordi du ikke vil at sjefen din skal få vite det. Vi vil derfor informere deg om at hvis du skal i rusbehandling kan du få sykemelding, og du trenger ikke å si til sjefen at dette er fordi du skal i behandling.

Så over til det du lurer på. Rivotril kan normalt spores i en uke etter et enkeltinntak. Ved gjentatte inntak kan det påvises lengre. Det er dessverre ikke mulig for oss å gi noen garanti for hvor mye du kan ta uten å slå ut på prøven. Dette er fordi det er individuelle forskjeller på hvor raskt ulike mennesker forbrenner ulike stoffer.

Husk at abstinensene gradvis vil gå over- det vil ikke være slik som nå hele tiden. Snakk med dem du inngikk avtalen med eller andre du stoler på når du har det vanskelig, og søk hjelp hvis du kjenner at du ikke takler dette på egenhånd.

Vil du vite mer om hvordan du kan slutte med amfetamin finner du informasjon på våre sider.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Avhengighet

Jente røyker (colourbox.com)

Bruken av rusmidler og tobakk (nikotin), kan føre til avhengighet. Hva det skyldes, og hvordan det oppleves kan du lese mer om her.

Les mer

Tips når du vil endre en uvane eller slutte med noe

Rødt kryss på kalender (foto: ung.no)

Ønsker du å slutte med noe, starte med noe eller forandre på noe? Ønsker at de nye vanene skal vare? Her får du noen råd som kan være til hjelp så det ikke bare blir med et halvhjertet forsøk eller bare med tanken.

Les mer

Amfetamin og metamfetamin

Hvitt pulver, sprøyte og skje (foto: colourbox.com)

Amfetamin og metamfetamin gir sterk oppkvikkende rus. Stoffene kan skade hjerte- og karsystemet og påvirke psyken.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler