Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er det så mye propaganda om Hasj og cannabis!

Gutt 19 år
 

Spørsmål
Hvorfor er det så mye propaganda om Hasj og cannabis!
kan ikke regjeringen bare se på FAKTA og se at det ikke er like farlig som alkohol og tobakk!

legaliseringen av hasj i Nederland gjorde at langt færre brukte og ble avhengig av sterkere stoffer..
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi opplever at propagandaen går begge veier, og ja vi ser at alkohol er et rusmiddel og at det sansyneligvis ville stått på narkotikallista om det ble innført på samme tid som hasj. Alle rusmidler vi kjenner har bivirkninger.

(tidligere svar)

Vi har hatt lignende innlegg tidligere. Som sagt til de som har skrevet før, synes vi det er veldig bra at du har meninger, og at du tar deg tid til å  sette deg inn i ulike fakta og argumentasjon rundt temaet.

Vi er ikke her for å forsvare hverken alkohol eller andre rusmidler. Vi er her for å få fram mest mulig korrekt fakta om de ulike rusmidler, og formidle dette til publikum. Formålet med dette er å gi hver enkelt person større mulighet å ta et valg på riktig grunnlag. Vi sammenligner altså ikke ulike stoffer da vi mener det er lite hensiktsmessig.

Når det gjelder lovlighet og ulovlighet, så er det den enkelte lovgivende instans i de enkelte land som bestemmer dette - i Norge Stortinget. De fleste land har ulike restriksjoner rundt ulike rusmidler. Dette gjelder både narkotika og alkohol. I noen land er det forbudt med alkohol , i andre en lovgivning i forhold til bruk og ervervelse. På samme måte er der forbud mot hasj i de fleste land , men i noen bare med lovgivning rundt bruk og ervervelse.

Hvorfor alkohol er lovlig i Norge, mens andre rusmidler  ikke er det, kan nok like gjerne begrunnes ut i fra kultur som ut fra stoffenes virkninger. Om alkohol hadde blitt innført til Norge først nå, er det stor sannsynlighet for at det også ville blitt oppført på narkotikalisten.

Hilsen RUStelefonen 08588
Ring eller send SMS til 08588
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol


Quiz: Hva vet du om frivillig arbeid?

Hva er lurt hvis du vil endre noe i nærmiljet?