Hopp til hovedinnholdet

bot for å røyke hasj

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Må man fortsatt betale bot etter man blir tatt av hasj røyking selv om man har kontrakt? og i så fall hvor mye må man betale?

Besvart 11.06.2019 20:18
 

Svar
Hei

Bruk av illegale rusmidler, som hasj, er et brudd på legemiddelloven § 24. Straffen for dette er bøter eller fengsel inntil 6 måneder, eller begge deler. 

Det vanlige er å ilegge et forelegg fra 2000 kroner og oppover, avhengig av type og mengde stoff du har på deg. I slike saker velger politiet bare unntaksvis påtaleunnlatelse.

Jeg er usikker på hva du mener når du spør om du må betale når du har kontrakt. Du må gjerne skrive inn på nytt hvor du forklarer hva slags kontrakt du mener og hvem du har kontrakt med. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

- Bruker hasj

Hasj (colourbox.com)

Hva er straffen for å bli tatt i å røyke hasj? Har kjøpt og vil røyke bare en sneip cannabis, hva skjer, hvis det er første gangen? Får man bot, eller gjelder dette kun for besittelse? Er det en eller annen ekstra dom for å røyke det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler