Hopp til hovedinnholdet

Når kan man starte å røyke igjen etter brystreduksjon?

Jente 17 år
 

Spørsmål

halla g, tok brystreduksjon den 18 juni og lurer på når jeg kan starte røyke igjen? har prøvd og sjekke dette opp men finner dessverre ingenting, håper på svar.

Besvart 01.07.2019 10:22
 

Svar
Hei Jente 17, og takk for at du skriver til ung.no!

Etter operasjoner bør man ikke røyke de første 6 ukene, men jeg vil sterkt råde deg til å benytte denne sjansen til å aldri røyke igjen. Nå har du en gyllen mulighet til å slutte for godt, og det vil være det viktigste grepet du kan gjøre for helsen din.

Kvinner som røyker lever i gjennomsnitt 20 år kortere enn ikke-røykere. Det er kanskje lett å tenke at det ikke er så nøye om man dør når man er 60 eller 80 når man er 17 år, men generelt vil også livskvaliteten på årene man har være dårligere, ettersom det er en stor overhyppighet av hjerteinfarkt, lungekreft, KOLS og hjerneslag blant røykere som vil kunne gi livslange begrensinger i livskvalitet.

Bruk denne muligheten til å slutte for godt. Det er det absolutt lureste du kan gjøre.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Alt du bør vite om røyking

Røykpakke og lighter ved siden av askebeger (foto: ung.no)

Sigaretter er det farligste produktet som selges og tar livet av mer enn halvparten av dem som bruker det. Det er heldigvis veldig få norske ungdommer som begynner å røyke og mange voksne har klart å slutte. Likevel dør fortsatt rundt 6000 nordmenn av røyking hvert år.

Les mer

Fem tips til deg som vil slutte å røyke

Slutta-appen for hjelp til snusslutt.

Har du lyst til å slutte å røyke, men sliter med å få det til? Helsedirektoratet gir deg fem gode tips som kan hjelpe deg å bli kvitt avhengigheten for godt!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler