Hopp til hovedinnholdet

Er det farllig å prøve psykedeliske stoffer som 14 åring.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hvis du prøver psykedeliske stoffer som 14 åring, kan dette på noen måte skade eller hemme hjernefunksjoner? Tenker først å fremst på shrooms/fleinsopp?

Besvart 16.08.2019 14:47
 

Svar
Hei

Alle rusmidler og narkotiske stoffer er potensielt farlig. Det er også en oppfatning om at unge mennesker er også kan bli mer skadet enn eldre. Hjernen til unge mennesker er under utvikling, og kan forstyrres/skades ved bruk av rusmidler. I tillegg har ungdom mindre livserfaring, og kan derfor utsette seg selv og andre for fare og skade i beruset tilstand.

I tillegg vil alle rusmidler virke litt ulikt på ulike personer. En person kan oppleve en behagelig rus, mens en annen kan få panikk og angst. Grunnen til det er at vi er forskjellige personer og er ulikt utrustet for å tåle rusmidler. I tillegg kan alle illegale stoffer variere i både styrke og tilsetningsstoffer, så du vet aldri helt sikkert hva du får, og hvordan det vil virke.

Det er altså mange gode grunner til å tenke seg godt om før du velger å bruke hallusinogen stoffer. Du kan lese mer om virkning og bivirkning av de på vår hjemmeside.  

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

LSD, spiss fleinsopp og andre hallusinogene stoffer

LSD

De hallusinogene stoffene påvirker sentralnervesystemet og fremkaller sansebedrag, illusjoner og hallusinasjoner. I naturen finnes mange vekster med hallusinogene virkninger, den mest vanlige i Norge er spiss fleinsopp. Hallusinogener kan også fremstilles syntetisk, der LSD er det mest kjente.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler