Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er cannabis ulovlig mens tobakk og alkohol er lovlig?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, eg er en gutt på 16 som lurer på en ting. Hvorfor er Cannabis ulovlig mens tobakk og alkohol er lovlig? leste på nettet for en stund siden at over 250000++ har dødd pga alkohl eller i sammenheng med alkohol de 10 siste årene og at 0 personer har dødd av cannabis. har selv prøvd begge deler og ville sagt at cannabis er mye bedre en alkohol.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Det er ikke RUStelefonens mandat å mene noe om, eller redegjøre for norsk ruspolitikk. Rusmiddelpolitikken fastsettes av den lovgivende forsamling i Norge, og det er Stortinget. Så hvis du lurer på hvorfor cannabis er forbudt i Norge, så er det egentlig stortingspolitikerne som kan svare deg på det.

 

Det man kan si om dette, er at ruspolitikken, f.eks. forbudet mot hasj, neppe er basert på uavhengige analyser av reelle fysiske, psykiske og samfunnsmessige skadevirkninger av stoffene. Det er nok heller kultur, tradisjon og det overordnede hensynet til samfunnets ve og vel som er styrende. Det foregår stadig en debatt om avkriminalisering av cannabisbruk, så siste ord er neppe sagt i denne saken.

Når det gjelder tallene dine på antall døde etter alkoholbruk, så sier du ikke hvor du har dem fra. Hvis du vil se på statistikk over dette (i Norge), kan du klikke her.

 

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol