Hopp til hovedinnholdet

Marihuana burde bli lovlig

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg syns at marijuana burde bli lovlatt fordi at det skjer mindre dødsfall og mindre skader mens tobakk og alkohol er lovlig og gir mere dødsfall og skader. marijuanaen er en plante og helt ufarlig det at folk synes at det ikke burde vere lovlig er bullshit. og over halv parten av jordas befolkning synes at marijuana er ufarlig og burde bli lovlatt. hvorfor marijuana ble ulovlig er fordi at legemiddelindustrien ikke tjente noe penger av det og at flere folk ble friske av denne nydelige planten og derfor så gjør dere det ulovlig at man ikke kan dyrke og røyke marijuana for da må folket gå til legen for å bli frisk. musikkere får inspirrasjon av å røyke planten. det er peace and love ikke no krig det er derfor bob marly ble elsket fordi han gav kjærlighet inn i sangene! legalize it! dette er sanheten! men hvorfor vil ikke dere innse det? hilsen bob marly junior! peace and love <3

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Takk for innlegget ditt. Det er viktig at man har en seriøs og levende debatt om rus- og narkotikapolitikken. Norsk ruspolitikk utformes av Stortinget, og vi tar ikke stilling for eller mot den rådende politikk på området. Politikken er nok ikke basert på uavhengige analyser av reelle fysiske, psykiske og samfunnsmessige skadevirkninger av stoffene. Det er nok heller kultur, tradisjon og det overordnede hensynet til samfunnests ve og vel som er styrende .Vi er en offentlig og landsdekkende tjeneste, og må forholde oss til de lover og regler som myndighetene har bestemt. Vi kan altså ikke gå inn i slike debatter som du legger opp til her.

 

Vi kan legge ved forskningsbasert informasjon som du kan lese på Folkehelseinstituttets faktaark om cannabis.

Legger også ved en artikkel om cannabis.


Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hasj
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hasj