Hopp til hovedinnholdet

Hårprøver hasj i forsvaret.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente som nå går i 2. vgs og har tenkt til å tjene førstegangstjeneste etter 3. året. Jeg har røykt hasj en gang, i mars, og lurer på om dette kan gi utslag i eventuelle hårpøver selv om det er 2 år til jeg blir kalt inn. Jeg har veldig langt hår, og jeg har veldig lite lyst til å klippe det. Hvor lang tid kan det gå før hårprøver ikke lenger kan vise spor av hasj?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Analyser av hår kan påvise narkotikabruk i lengre tid etter inntak enn urin-, blod- og spyttprøver. Stoffene man inntar går over fra blodet til hårrøttene og vokser ut med håret, ca. 1 cm pr. mnd. Således kan man også si noe om tidspunktet for når stoffet ble inntatt. Stoffene kan påvises i både hode- og kroppshår, forutsetningen er imidlertid at man ikke klipper håret i mellomtiden. Hvis det punktet på håret som vokste ut da man tok stoffet klippes bort, vil man ikke lenger har noe hår å påvise stoffet i. Hårfarging og annen kjemisk behandling av håret (f.eks. permanent og bleking) kan dessuten påvirke prøveresultatet.

 

Påvisningstid i hår vil, teoretisk, bare være avhengig av lengden på håret. Man regner 1 måned for hver centimeter i lengden (eks. 10 cm langt hår - 10 måneder). Det vil være mulig å påvise perioder med bruk, f.eks. en periode på to måneder for fem måneder siden, men ikke enkelt-inntak av rusmidler.

 

Legger ved en artikkel om hårprøver i forsvaret, og en artikkel på siden til Ungdom mot narkotika.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hasj
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hasj