Hopp til hovedinnholdet

Er det ulovlig å selge alkohol til andre mindreårige?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 15 år. For noen dager siden hadde jeg fest hjemme ho meg. Jeg skaffet alkohol hos en som er 18 år. Senere på kvelden ble vi tatt i å drikke av faren min. Han snakket med dealeren og sa at han ikke kom til å bli anmeldt. Nå som foreldre får vite ting så kommer det frem at alkoholen jeg har kjøpt selgte jeg videre til venner som avtalte det. Men jeg lurer på om jeg har gjort noe straffbart når jeg selger alkohol videre og er mindreårig. Jeg er jo over den kriminelle lavalder. Jag er veldig redd at jeg og dealeren min vil bli anmeldt av de andre foreldrene. Serlig når dealeren er en god venn av meg. Jeg har også veldig godt snitt på skolen og er redd at pga dette så kan det påvirke hvilken videregående jeg kommer in på. Mitt spørsmål er har jeg gjort noe straffbart? Og hva slags rettigheter har jeg i denne situasjon?

SVAR

Besvart 28.05.2020 21:32:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

- Kjøper alkohol uten å være 18 år

Jeg er en gutt på snart 17 år. I påsken skal jeg på hyttetur, og har tenkt å drikke alkohol. Men det er en ting jeg lurer på. Hva skjer hvis jeg blir tatt for å kjøpe øl?

 

Les mer
attach_file

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal følge deg livet ut, og derfor finnes det strenge regler for hvilke opplysninger politiet kan gi om deg til andre.

 

Les mer
account_circle