Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg kjøpte billett til et russearrangement, som ble avlyst. Har jeg krav på å få pengene tilbake?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, hvis en gruppe med russ, i dette tilfellet et russestyre, arangerer en fest, og denne festen da blir avlyst av politiet midt i festen pga at arrangøren ikke klarte å holde kontroll på gjestene, vil gjestene da ha krav på å få refundert pengene de brukte på bilettene sine? Jeg hadde kjøpt bilett for 200kr til en stor fest arrangert av to russestyrer, det skulle ta sted i en idrettshall og det var solgt ca 600 biletter. Festen skulle vare fra klokken 21:00 til Klokken 03:00. Men før jeg ankommer klokken 12:00, viser det seg at festen er avlyst pga blandt annet mindreårige som drakk alkohol og at noen var for fulle. Og etterpå skriver russen på arrangementets facebookside at vi ikke har krav på å få pengene tilbake, dem hevder også at vi burde forstått før vi kjøpte biletten at det var mulighet for at festen kunne blitt avlyst, og nekter derfor å gi oss pengene tilbake. Det har ikke vært sagt noe på forhånd at gjestene ikke ville bli refundert om det gikk galt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Dette er ikke helt greit å svare på, jeg ville gjerne sett om det stod noe om dette på billettene. Om du har krav på å få pengene tilbake, kommer blant annet an på hvilken informasjon som ble gitt i forkant, osv., så det er ikke noe klart svar.

Du skriver at du ankom festen kl. 12:00, mente du egentlig midnatt, eller midt på dagen - før arrangementet var startet? Dersom arrangementet ble avlyst før det startet så er det større grunn til at dere skal få refundert pengene enn om festen ble noe kortere enn forventet.

Jeg vil anbefale deg - og det gjelder sikkert mange av dine medruss, å ta kontakt med et av disse gratis rettshjelptiltakene som finnes i Norge. Kanskje de har mulighet til å se på saken og hjelpe dere. Du kan f.eks. ringe Jussformidlingen i Bergen eller JussBuss i Oslo. Det kan jo være at de kan se på dette for dere.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har fest der mindreårige drikker alkohol

Fest og alkohol (colourbox.com)

Jeg er myndig og skal ha en privatfest. En del av de som skal på festen er mindreårige. De kommer sikkert til å drikke de også. Er jeg da ansvarlig for dem? Kan jeg få straff hvis de drikker siden det er min fest?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett