Hopp til hovedinnholdet

Hei Har noen venner som er på russebuss, Jeg prøvde selv å Komme inn men de fleste stemte nei. Hvordan kommer jeg over dette?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei Har noen venner som er på russebuss, Jeg prøvde selv å Komme inn men de fleste stemte nei. Hvordan kommer jeg over dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei, og takk for at du skriver til ung.no!

Så leit å høre at du ikke får være med på russebussen til vennene dine! Jeg synes det er helt håpløst at man allerede på vg1 skal begynne å planlegge russetiden. (Tipper du går på vg1 ut fra alderen din)

Videregående skole skal være en fin tid over tre år som avsluttes med en feiring av at man har fått studiekompetanse. I løpet av disse tre årene utvikler man seg mye som person, blir kjent med nye mennesker og blir mer trygg på hvem man er og hva man vil. Det er lett for meg å sitte å skrive det, men jeg forstår at det er forferdelig for deg å være den som ikke får være med nå som "alle" de andre er med.

Jeg tenker at det er veldig viktig at du snakker med noen voksne om det som skjer rundt deg. Jeg foreslår at du snakker med helsesøster på skolen din. Du er langt fra den første som ikke får være med på den bussen du ønsker, og helsesøster er vant til å hjelpe elever med denne problematikken.

Her kan du lese en artikkel av en helsesøster som belyser dette problemet. 

Siden russefeiring er en privatsak, kan dessverre hverken skolen eller foreldre bestemme hvem som skal være deltagere på de ulike bussene,. Jeg håper at ungdommen reflekterer over hva det betyr å bli ekskludert fra fellesskapet – kanskje i alle tre årene på videregående. Hvilket sosialt ansvar du har overfor dine medelever, blir til slutt et spørsmål om hva slags samfunn vi vil ha.

En refleksjon rundt dette må både skole, foresatte og ungdommen ta. Dessuten bør det bli en utvidet politisk debatt om denne problematikken.

Om du snakker med helsesøster kan hun sette dette på dagsorden på skolen. Da kan det hjelpe både deg og andre som er i samme situasjon!

Masse lykke til til deg!!

Hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser