Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir bedre til å holde en samtale gående?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, hvordan kan jeg bli bedre til å snakke og svare osv? Jeg er lei av p svare andre kort eller ikke svare i det hele tatt og er dårlig til å holde santaler gående

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Mange syntes det er vanskelig med så kalt "small talk" eller å snakke med noen de ikke kjenner så godt. Ett godt tips er å vise at du er intressert i samtalen. For eksempel om noen spør deg hvilken skole du går på så trenger du ikke bare å svare på akuratt det spørsmålet. Du kan for eksempel i samme slengen si noe om hvor bra du trives på skolen eller hvor lenge du har gått der. Rett og slett legge til informasjon for å vise at du er intressert og prøver å holde samtalen gående. Det er jo også veldig hyggelig å da stille samme spørsmål tilbake og å høre om den andre personene trives med det han eller hun driver med. Prøv rett og slett å tenk gjennom hvilke andre ting som er relatert til det dere snakker om som kan være relevant å også si noe om.

Prøv også å smil og være blid når du snakker med andre og vis at du har det hyggelig. Etterhver som man får samtalen til å gå litt bedre så vil du kanskje oppdage at du syntes det er intressant og at du klare å holde den gående mer av deg selv og uten å tenke så mye over det.

Nedenfor legger  jeg ved et par artikler som kan være veldig god å lese om dette temaet og håper at dette er til hjelp! Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ti tips til småprat

Stillhet mellom to jenter på kafé (colourbox.com)

Skal du på fest, en samling eller møter, er sjansen stor for at du møter noen du ikke kjenner. Det er både hyggelig og nyttig å kunne noen triks for å bryte isen og bli kjent med fremmede.

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse