Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan man fjerne hår i ansiktet?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 som lurer på hvordan man kan fjerne hår fra ansikte og om det går an? For jeg har starter og bruke sminke å det begynner å plage meg når de blonde håret på ansiktet mitt syntes. Jeg vil ikke barbere meg eller få svarte hår i ansikte, men hva skal jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.


Takk for ditt spørsmål til Ung.no.

Hvor mye hår en har på kroppen er ofte genetisk bestemt og det er etniske forskjeller. Mørkhårede har mer og tettere mørk hårvekst på kroppen og mørkhårede jenter har oftere vekst av mørke hår i ansiktet, primær på overleppen. Lyshårede jenter har oftest lyse dunhår på overleppen, og noen syns også dette kan være litt problematisk, mens de fleste ikke har noe problem med dette. 

Som metode for fjerning av hår i ansiktet, er napping med pinsett, evt. voksing av et begrenset område eller laserfjerning det beste. Napping eller voksing kan man gjøre selv, eller få hjelp til på en hudsalong/hudklinikk. Noen er også gode på å fjerne hår med tråd på en spesiell måte, og syns det er beste måte, men det krever at man kan teknikken godt. Laserbehandling må gjøres på en hudklinikk. Det er laser som gir den mest varige hårfjerningseffekten, men det er dyrt, og det kan også skje at det blir små arr av det. Barbering med høvel vil ikke være så gunstig i ansiktet, fordi håret da kommer raskt tilbake, virker striere og at hårstubbene ikke fjernes med roten, og derved vil være synlig som små sorte prikker. Noen som har mørke hår i ansiktet bruker også et blekemiddel for å få hårene lysere.


Men det er helt normalt å ha hår på hele kroppe, også i ansiktet. Det er også slik at det nok mest sannsynlig bare er du selv som har lagt merke til disse hårene. Og hvis de er lyse, er sannsynligheten for at andre har sett det minimal. Og har du lagt merke til andres hår i ansiktet? Det er nok mindre vanlig enn dere tror at andre studerer detaljer på andres kropper. Så kanskje du skal velge å la være å fjerne lyse hår i ansiktet?

Forsøk heller å legge merke til det du er fornøyd med ved deg selv og vær stolt over den kroppen du har. Og kanskje kan du heller redusere sminken noe, slik at hårene blir mindre synlige? 

Ta en prat med helsesøster på skolen. Her kan du få gode råd om hva du kan gjøre for å styrke eget selvbilde og tro på tanken om at du er god nok som du er.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hud & hår
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hud & hår