Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
116111.no
116111.no

Hvordan kan jeg gå ned i vekt og kan psykologen tvinge meg til å veie meg?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg er 154 gøy og veide før jul 51 kg. Nå veier jeg 48.5 kg. Mamma sier jeg har gått ned, men ser det ikke selv. Og jeg vil mer ned. Hvordan kan jeg gjøre det? Selvom jeg bare spiser 2 måltider om dagen går jeg ikke ned ;(. Jeg kaster opp noen ganger om jeg har spist for mye, og løper rundt på rommet i 30 min når jeg ikke får lov til å ta en løpetur ute. Kan psykologen tvinge meg til at hun skal veie meg? Hun sier det enten er veiing hos henne eller helsesøster, og at jeg må det.

Besvart 17.08.2017 16:25
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til ung.no.

Vi i ung.no kan ikke gi råd om hvordan du gå ned i vekt. Hovedgrunnen til det er at det kan være svært helseskadelig å drive med slanking i ung alder og vi vil ikke at barn og unge som er i ferd med å utvikle en spiseforstyrrelse og/eller som har en spiseforstyrrelse skal bli dårligere og i verste fall dø av sult.

Jeg blir bekymret for deg og for hvordan du har det med deg selv. Det høres ikke greit ut for deg at du nå er så opptatt av å gå ned i vekt, reduserer måltidene dine og løper rundt på rommet ditt. 

Dersom det er fare for videre vektnedgang og dersom vekten din blir faretruende lav, vil behandling være livsnødvendig for deg og det bør/må vurderes om du skal motta tvangsbehandling, som bl.a. innebærer ukentlig veiing, kostlister og ingen aktivitet. 

Jeg vil sterkt anbefale deg å ta imot den hjelpen du får. Fortell psykologen din om hvordan du har det, hvor vanskelig og vondt det føles. Be om og ta imot hjelp!

Jeg har lagt ved flere artikler, som jeg synes du skal ta en titt på.

Ta godt vare på deg selv!

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Jente ved toalett ser på vekt (www.colourbox.com)

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. Lurer du på om du er iferd med å utvikle en spiseforstyrrelse, kan du få noen svar som er til hjelp i denne artikkelen.

Les mer

- Jeg lurer på om jeg kan ha en spiseforstyrrelse

Spiseforstyrrelse (colourbox.com)

Jeg synes jeg er tykk, selv om alle sier at jeg er tynn. Jeg liker ikke kroppen min, og noen ganger spiser jeg ikke i det hele tatt, eller kaster opp det jeg spiser. Har jeg en spiseforstyrrelse?

Les mer

Veien fra spiseforstyrrelser til å bli frisk

slanking

Oda ønsket å være sunn. Hun ville være best på å være sunn og ha kontroll over maten og kroppen. Nå er hun 23 år, og har hatt spiseforstyrrelser siden hun var 15. Her forteller Oda om hvordan hun ble frisk.

Les mer

Øvelser til deg som har et anstrengt forhold til mat, kropp og vekt.

Jente som veier seg selv (www.colourbox.com)

Selvhjelpsøvelser kan være et nyttig arbeidsverktøy for å bli mer kjent med egne tanker og følelser, og bli mer bevisst på spiseforstyrrelsens betydning og mønstre i hverdagen. Øvelsene kan hjelpe deg på veien mot å bli frisk.

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Smiler

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år skal kroppen utvikles fra et barn til en voksen, og i denne perioden er det normalt å føle på usikkerhet og å sammenligne seg med andre.

Les mer

Tips for bedre selvfølelse og passe god selvtillit?

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Selvtillit er tro på det vi gjør og det vi får til. Selvfølelse er verdien man ser i seg selv, det å kjenne at man er glad i seg selv. Selvfølelse er også å stole på sine egne følelser og tåle å ta feil.

Her er noen enkle tips til hvordan du kan få bedre selvfølelse og passe god selvtillit.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse