Hopp til hovedinnholdet

Gutt på 15 som liker å bruke bh og bikini.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 15 år som liker å bruke bh og bikini. Det startet med at jeg prøvde en bh for et år siden og jeg likte å bruke det, så i sommer kjøpte jeg meg en bh og en bikini overdel. Begge var kjempe fine! Bhen bruker jeg ofte men bikini overdelen har jeg ikke fått prøvd enda. Så jeg har veldig lyst til å bruke bikini overdelen i en svømmehall! (Nå er det høsten så ingen grunn til å bade i sjøen) Så spørsmålet mitt er, hvordan tror dere at folk hadde reagert om jeg hadde møtt opp i en svømmehall og gått rundt med en helt vanlig badebukse og en pushup bikini overdel. Hadde det vært helt idiotisk, eller hadde det vært tøft av meg, eller hva tenker dere? Takk på forhånd! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15 år

Så fint du tar kontakt!

Det finnes jo ingen lover som sier at jenter og gutter skal kle seg i ulike klær, det er bare normene i samfunnet vårt som har "bestemt" at noe heter "jenteklær og gutteklær".

Det at du har lyst til å bruke bh og klær som jenter ofte bruker, er jo ikke galt  på noen måte. Kanskje har du lyst til å utrykke deg på en "kvinnelik" måte, eller opplever at dette faktisk er viktig for at du skal kunne få være deg selv? Kanskje handler det om at du ønsker å utfordre de normene som er i samfunnet vårt?

Det står jo i menneskerettighetene våre at alle mennesker skal få være seg selv på den måten som kjennes riktig ut. Likevel henger ikke samfunnet vårt helt med på dette. Mange mener dessverre fremdeles at gutter skal gå i en`type klær, mens jenter i en annen. 

Derfor vil det nok være ganske sannsynlig at du vil bli møtt med litt rare blikk samt spørsmål rundt hvorfor akkurat du som gutt bruker bikinitopp i en svømmehall.

Vet ikke hva du kjenner på inni deg når du har lyst til dette? Jeg tenker det kan være lurt å utforske akkurat dette spørsmålet før du gjør det på et offentlig sted. 

Hva de andre tenker er jo umulig å si. Noen vil kanskje tenke at du er modig, mens andre vil synes at du er litt rar. Likevel tenker jeg det viktigste for deg blir å finne ut av hva du faktisk ønsker å oppnå.

Siden normene og "reglene" rundt ulike kjønnsuttrykk er litt gammeldagse, kan det være lurt å lese litt om ulike måter å være kjønn på. Jeg vil derfor anbefale deg å lese en brosjyre som handler litt om temaet, skrevet av Skeiv Ungdom i samarbeid med Foreningen FRI. Den heter "mannen, kvinnen og meg" .

Du kan også kontakte Ungdomstelefonen for flere innspill. Legger ved noen artikler som du kan se på.

Håper noe av dette ga mening, ønsker deg masse lykke til!

Hilsen 

Helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning - NACS

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse