Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om man kan være kristen selv om man skader seg selv.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er midt i konfirmasjonstiden. Har en vanskelig periode og har mange arr på armene. Jeg lurer på om man kan være kristen selv om man kutter seg selv? Hva vil de andre si liksom? Hvordan kan jeg klare å slutte med selvskading? Trenger svar fort. Takk på forhånd

Besvart 30.05.2018 10:41
 

Svar
Hei

Ja du kan selvfølgelig være kristen selv om du skader deg selv. Kristendommen verken sier noe om dette eller vil ikke fordømme deg selv om du skader deg. Men det er veldig fint at du vil slutte med selvskadingen. Jeg skal forsøke å gi deg noen råd for hva du kan gjøre for å slutte å skade deg selv.

Jeg vil først og fremst anbefale deg å søke hjelp hos f.eks. helsesøster på skolen der du går. Helsesøster kan mye om selvskading og vil kunne hjelpe deg å slutte.

Hvis du ønsker å jobbe med dette på egenhånd, så vil jeg råde deg til å få tak i et hefte som er gitt ut av Stiftelsen Psykiatrisk Opplysning i Stavanger. Heftet heter: "Selvskading. En arbeidsbok for unge og voksne". I dette heftet tar forfatterne opp både en måte og forstå selvskading på, samt hvordan en kan jobbe med seg selv for å finne alternative måter å håndtere sine problemer på. Heftet kan bestilles på internett på siden: www.psykopp.no

Husk at selvskading er et valg som personen selv tar. Det er derfor viktig å innse at du må selv velge å legge vekk selvskadingen, og du må selv velge å ta tak i dine problemer på en annen måte. Ingen terapeuter eller andre kan FÅ deg til å slutte med selvskading, men de kan være en støttespiller og samtalepartner mens du jobber med å opparbeide deg alternative måter å uttrykke deg og dine problemer på. Det er fullt mulig å klare å slutte med selvskading, men valget om å slutte med dette er til syvende og sist opp til deg selv.

Jeg legger ved en del artikler her om selvskading som jeg tror kan være til hjelp for deg.

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Retten til religionsfrihet

Jente føler seg fri (colourbox.com)

Du har rett til å velge selv om du vil ha en religion eller ikke, hva du vil tro på, og hvordan du vil utøve religionen din.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse