Hopp til hovedinnholdet

Farger håret blondt. Kostbart. Vil føle meg fin, Hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

I lang tid har jeg brukt flere tusenvis av kroner på å prøve å farge håret mitt fra brunt til blondt. Men jeg vet at jeg ikkje kan holde på sånn i hele mitt liv, og forelldrene mine er oppgitt. Jeg har ikkje lyst til å farge det tilbake, fordi da vil selvtillitten min synke enormt og vil ikkje føle meg fin lengre. Eg vet ikkje hva jeg skal gjøre.

Besvart 02.09.2018 08:38
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Kan du arbeide med å godta den hårfargen du har? Hva er det med å være blond som er så fint? Hvem du er, og hvordan du oppfører deg, er det som er viktig for om både du selv og andre folk vil like deg. Selvfølelsen kommer innenfra, de følelsene en selv har om seg selv,. Hvis du bestemmer deg for å være slik du fra naturen er skapte, vil du få det helt flott med brunt hår.
Folk kommer i alle forskjellige, fantastiske utgaver! Mangfoldet gir oss variasjon, inspirasjon, utfordring, glede og kreativitet. Det å være den man er, med alt man er, både på innsiden og yttersiden er noe av rikdommen med å være menneske. 
Kan du begynne å se den fine jenta du er! Det å finne ut hvem man er, hva man står for av verdier er også en del av den følelsen man har om seg selv, selvfølelsen. Styrken i oss mennesker ligger ikke i utseende. Utseende er flyktig og foranderlig, mens holdninger, verdier og meninger definere det indre selvet. Hvem er du? Hva vil du? Hva mener du om forskjellige ting? Hva gir deg glede? Når man er sitt egentlige jeg bevisst, er stolt av den man er vil det synes på utsiden. Når man møter mennesker som tror på seg selv, er stolt av seg selv og som viser det, går de med rett rygg og møter blikket til de man møter og viser omsorg og vennlighet. Si til deg selv det du ville sagt til en venninne. Vær glad i deg selv! 
Det er sånn at den tonen man har i huden passer til den hårfargen man opprinnelig har. Er du sikker på at du passer så godt til å ha blondt hår? Kan det være at du er finere med brunt? 
Det er ikke lett å beholde blondt hår fordi den brune etterveksten vil raskt bli synlig. Det tar bare et par, tre uker, så vil etterveksten vises. 
I stedet for farge hele håret blondt, kan det kanskje være greit med noen blonde striper? Da slipper du den hyppige fargingen. Da sparer du håret for selve farge-prosessen og du/dere sparer penger. 
Du kan snakke med de hjemme og du kan snakke med helsesøster. Da vil du få mulighet til å reflektere, undre deg over disse tingene. Kanskje vil du bli bedre kjent med deg selv, tydeligere for deg selv, og der utseende ikke blir det avgjørende, men hvem du er?


Jeg håper dett her til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse