Hopp til hovedinnholdet

Ny skole, alene redd og vil dø. Familien er heller ikke støttende. Hjelp

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg blir 16 nå i oktober. jeg har nettop startet på vidregående med en veninne jeg trodde jeg var close til. det viste seg å være feil. vi begge bor på internat 30 min unna der vi bor. SÅ ja , første skoledag gikk greit. pratet med en del av folka. vi begge startet med 2 massrom. hun kom men en i klassen jeg kom med en i 2 klasse. Vi snakket med en del folk og alt gikk greit. hun snakket mer enn meg da jeg blir kjemperedd, kan begynne å gråte,, rødmer og svetter som en gris om jeg må snakke med mange ukjente på en gang. presset oppmot meg. Uker gikk og hun har fått mange venner. derimor meg, jeg har EN venn. i elektro. Hun startet å ditche meg. jeg fortalte romveninnen hennes ting jeg syns var vanskelig siden jeg trodde vi var close allerede. viste seg også å være feil. De ditchet meg begge. satt seg med andre når jeg satt alene. familien min er jeg ikke veldig close til ettersom at mange har sagt uhyggelige ting til meg. jeg vil dø. jer er alene. jeg er redd. jeg er sliten. hjelp

Besvart 01.10.2018 19:00
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Det her er ikke greit. Ta kontakt md helsesøster på skolen du går. Hun kan hjelpe deg med å forklare læreren din hvordan du har det.
Det er tidlig i skoleåret og lærer og rådgivere har flere muligheter til å hjelpe deg til å få det bedre på skolen.
Helsesøster kan du snakke med om det som opptar deg og alt du tenker på i forbindelse md å flytte på internat i ny skole.
Dere kan og samtale om hvor vanskelig du synes det er med nye mennesker og mange samlet for samtale. Her har helsesøster teknikker du kan lære og forsøke å bruke.
Tenker hun at det kan være greit for deg å snakke med en som kan mer om problemene du beskriver vil hun hjelpe deg videre til rett instans.
Du kan og ringe anonymt til:Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.
 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse