Hopp til hovedinnholdet

mine venner har begynt å holde på med gutter, har tenkt det er for tidlig

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg visste egentlig ikke hvilket emne jeg skulle sette dette på, men tenkte at denne kanskje var den mest passende. Det jeg lurer på er egentlig ganske rart. Alle vennene mine har begynt å holde på med gutter. Før har jeg tenkt at det var alt for tidlig, men tydeligvis holder nesten alle jeg kjenner på med noen. Så nå har jeg begynt å bekymre meg skikkelig. Jeg er en veldig engstelig person og tørr så vidt snakke til gutter. Jeg er alt for nervøs til å prøve å starte noe. Nå har tanken om at jeg kommer til å være alene for alltid slått meg mange ganger og det gjør meg VELDIG nervøs. Det tar opp energien min å tenke på mer og mer for hver dag. Så jeg lurer på om dere vet hva jeg burde gjøre eller noe? Trenger det desperat

Besvart 31.10.2018 17:42
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss! Det er forskjell på hvor modne en føler seg i 13-14 årsalderen. Mens noen fortsatt føler seg som barn, er andre kommet langt i pubertetsutviklingen og kjenner seg helt klar for å ha et forhold.  Du skal ikke kjenne deg presset til å skulle ha noe  forhold og du skal heller ikke tenke at du kommer til å ende opp som "gammelt peppermø" som man sier. Det er mange som ikke har hatt et eneste fast forhold før de er langt opp i 20-årene, og er heller ikke opptatt av det.

Mange sier også at de ikke ønsker å ha et forhold tidlig da det tar mye tid som både går utover skolearbeid, fritidsaktiviteter og ikke minst tiden med venner.


Du skal bare ta deg den tiden du kjenner at du trenger og ikke la deg påvirke av at vennene dine "holder på". Tiden for at du kjenner det er på plass med å få en partner kommer ganske sikkert før eller senere, men inntil det, så skal du bare være den du er og gjøre det som DU kjenner er riktigst for deg, selv om dine venner er opptatt av gutter.

Du kan også ta deg en prat med helsesøster på skolen din om dette og da kan hun gi deg svar ut fra spørsmål du måtte ha, som ikke jeg kan gi her!

Lykke til!!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Jeg har aldri vært forelsket

Jente står inntil veggen og tenker (colourbox.com)

Noen ganger kan det virke som om alle rundt deg er forelsket, men hva skal du gjøre når du ikke opplever å bli forelsket selv? Er det unormalt? Og hva skal til for å bli forelsket? 

Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse