Hopp til hovedinnholdet

Jeg ligger med alle gutter som liker meg, hvorfor er det slik?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg blir snart 18 og har en daddyissue. Jeg har hatt et veldig sprlig forhold til min far etter skilsmissen til foreldrene mine. Jeg ble boende hos pappa fordi jeg ikke fikk lov å bo hos mor eller møte henne på 6 år. Nå har jeg forlatt han og er boende hos mamma. Jeg har et problem når det gjelder gutter og det går utover min moral og jeg evt det ikke er riktig. Jeg har samleie med alle gutter som bare syns jeg er fin eller fordi dem ønsker meg. Jeg har ikke følelser for noen av dem og jeg vil egt ikke gjøre dette men jeg gjør det likevell fordi jeg føler meg verdt noe når dem vil ha noe fra meg. Føler meg trygg og har verdi pga dette. Jeg lengter etter en trygghet alltid i mannfolk av en eller annen grunn. Jeg blir knust av gutter som avviser og da går jeg til neste og neste osv osv aldri tar jeg stopp fordi jeg føler jeg absolutt må ha en gutt osv. Hva kan jeg gjøre og hva kan dette bety?

Besvart 18.11.2018 10:00
 

Svar
Hei jente 17!

Takk for spørsmål.

Det kan være flere ulike årsaker til at du reagerer slik du forteller om. Slik du forteller om livet ditt, virker det som om du har hatt mange vansker i oppveksten din. Det er mulig disse vanskene har vært med på å påvirke din nåværende søken etter trygghet. 

En god start på å få det bedre, er å snakke med noen om hvordan du har hatt det og hvordan du har det nå, både med deg selv og i relasjon til gutter. Fastlegen din eller lege på helsestasjon for ungdom i kommunen din, kan henvise deg til BUP, Barne- og ungdomspsykiatrien, der du bor.

Kanskje det ikke oppleves som et ok svar, men for å få det bedre, er det viktig å snakke med noen. 

Les gjerne vedlagte artikler for flere tips og råd. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver Sex og samfunn - i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen. Men hvordan vite om man liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse