Hopp til hovedinnholdet

Angrer på at jeg ikke var til stede når hunden min ble avlevet.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Har hatt det ekstremt tungt nå at eg måtte få nokon på rommet mitt var nære på å skade meg selv etter å ha gråt mye etter at eg aldri fikk si hade til min hund for 3 år siden fordi eg angrer på den gangen eg ikke hadde sjans eller kunne komme å sjå hun før hun måtte avlives og enda er det så tungt at eg skader meg selv at eg ikke stilte opp for hun den gangen Det eg vanligvis gjør er å slå hode i vegg eller stolpe sånt som kan virkelig skade meg fullstendig og det klarer eg ikke å kontrollere når eg blif så lei meg for ting som puselig kommer opp Og eg er så deprimert for at eg sjølv ikke klarte å stile op for hunden min og ting eg har gjort mot hun og eg angrer og eg klarer ike å tenke normalt og selv når eg er med folk og smiller og ler så har eg det like tungt og gråter opp til 30/1 time uten stop fordi eg klarer ikke å tilgi meg selv eller godta at eg ikke var til stede når hun måte avlives.snakker med tilsette Og seier skjedd er skjedd og like ille

Besvart 06.12.2018 16:54
 

Svar
Hei

Fint at du skriver til oss på ung.no

Det er tungt å miste en man er glad i, uavhengig om det er et dyr eller ett menneske.

Det virker på meg som du var svært glad i hunden din - og det var nok gjensidig. Den merket nok at du var det, og at du ville den vel.

Sett i ettertid kan man si at hunden din ønsket deg alt godt i livet, og hadde satt pris på om du holdt fast ved de gode minnene.

Det er hvordan dere hadde det når den levde som betyr mest, ikke om du var der akkurat da den gikk bort.

Jeg tror helt sikkert hunden din vil at du skal ha et godt liv, og at minnene skal være en fin ting du ser tilbake på. Noe som gir deg gode tanker. Den har nok ikke noe ønske om at du skal være lei deg, og skade deg, på grunn av at den døde.

Legger ved noen artikler som du bør se på.

Håper dette kan hjelpe deg litt videre.

Masse lykke til.

 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse