Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg ta kontakt med en jente på Snapchat?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 20 år og har slitt med sosial angst og depresjon i 4 år nå. Noe som har gjort at jeg har fått veldig dårlig selvtillit og selvfølelse. Jeg har hatt kjæreste i 3 år før hun valgte å gå fra meg får noen måneder siden. Noe som akkurat ikke gjorde ting enklere. Men nå har jeg tenkt en del på å prøve å skaffe meg ny kjæreste men vet ikke hvordan jeg skal ta kontakt med andre.. Jeg har vært ute på byen et par ganger å møtt på en jente som jeg har snakket litt med, hun sa videre at hun ville jeg skulle snakke med henne på snapchat, men jeg har ingen peiling på hva og hvordan jeg skal gjøre det. Jeg har prøvd på å sende fellessnap til hun men hun svarer meg ikke. Hva bør jeg gjøre?

Besvart 05.04.2019 10:49
 

Svar
Hei gutt 20 år!

Så fint å høre at du har lyst å finne en kjæreste. Det er godt å dele livet med noen. Det finnes flere muligheter til å ta kontakt med hun du har møtt. 

  • Det kan være fint å sende en mer personlig Snap enn en fellesmelding. Da vet hun at du kontakter henne direkte og hun kan bli mer trygg på at du faktisk ønsker kontakt. Ikke glem at hun faktisk har sagt at hun ønsker du tar kontakt med henne. Det er bra. 
  • Forsøk å spørre om dere skal finne på noe en dag. Det trenger ikke å være en typisk date, men kanskje gå en tur eller gjøre noe annet aktivt. Ofte er det lettere å få praten til å gå lettere da. 
  • Har dere noen felles venner? Forsøk å finne på noe med vennene dere har felles. Da kan det være enklere å treffe på henne og få kontakt. 

 

Det er en klar sammenheng mellom det å ha sosial angst og lite tro på seg selv. Hvis du klarer å få tro og mot til å tenke at du er god nok, kan det også hjelpe deg til å bli tryggere sosialt. 

Jeg vil oppfordre deg til å snakke med noen du stoler på om dette? Det hjelper å fortelle andre hva du føler. Ofte er det slik at når vi deler tankene våre blir de både klarere og lettere å bære. Det er viktig at noen andre vet hvordan du har det. 

Det kan også hjelpe å "snu" eller "bytte" ut de negative tankene du har om deg selv.

Hva liker du med deg selv? Er det noe du er god til? Har du fått skryt eller gode kommentarer på noe? Hva drømmer du om? Forsk å finne svar på noe av dette. Da blir du mer fokusert på det som er bra og de vonde tankene får ikke så mye plass. 

Noen synes også det hjelper å ha en liten oppgave til seg selv, og det er å si/eller tenke en fin ting om seg selv hver dag. Det er vanskelig i starten, men du må øve deg. 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flørting/sjekking
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flørting/sjekking