Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg si til foreldrene mine at jeg har en spiseforstyrrelse?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei ung.no! Jeg tror jeg sulter meg, jeg spiser bare middag. Jeg er også veldig redd for at jeg veier for mye, men egentlig ikke. jeg er 167 cm høy og veier 39.8 kilo. Har jeg spiseforstyrrelse? Og hvis det, hvordan si det til foreldrene mine? de tror jeg spiser frokost,lunsj,middag og kvelds mens jeg bare spiser ett lite måltid. Storesøsteren min vet det, men har lovet å ikke si det. noen tips?

Besvart 09.04.2019 21:00
 

Svar
Hei

Du veier altfor lite og trenger støtte av foreldrene dine. Det er fint at du skriver til ung.no for å finne ut av hvordan du kan si dette til foreldrene dine. 


Foreldre ønsker å hjelpe og støtte barna sine. Selv om foreldre kan bli fortvilte og lei seg når barna deres har det vanskelig ønsker de likevel å vite om det slik at de kan hjelpe. 

Foreldrene dine trenger å vite om at du veier så lite og at du spiser bare en gang om dagen. 

Du kan for eksempel si at du har det vanskelig og at du strever med mat og vanskelige tanker. Dere trenger å kontakte fastlegen slik at du får helsehjelp så raskt som mulig. 

Fastlegen må vurdere om du skal sendes videre til BUP. Det er viktig at du får hjelp sammen foreldrene dine til å snu dette raskt. Du skal ikke være alene om noe så vanskelig som en spiseforstyrrelse. 

Jeg legger ved noen artikler som du kan lese sammen foreldrene dine. Om du synes det er vanskelig å snakke om dette kan du la foreldrene dine lese dette innlegget du har skrevet til ung.no. 

 
 

Vennlig hilsen familieterapeut/sykepleier

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Jente ved toalett ser på vekt (www.colourbox.com)

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. Lurer du på om du er i ferd med å utvikle en spiseforstyrrelse, kan du få noen svar som er til hjelp i denne artikkelen.

Les mer

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Jente ser seg i speilet (www.colourbox.com)

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Jente på baderomsgulvet ved siden av en vekt (colourbox.com)

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Dette skjer med kroppen om du spiser for lite

TRØTT GUTT (colourbox.com)

Er det farlig å spise lite mat i én dag, og hva med en lengre periode? Hvor lite mat kan man spise før det blir farlig, og hva er egentlig konsekvensene? Her får du svar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser