Hopp til hovedinnholdet

Sliter med angst. Har snakket med foreldrene men de tror ikke på henne.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Foreldrene mine ba meg om å gå å levere et kort til naboen, jeg kjenner denne jenta veldi godt.Jeg har slettet lenge med å ringe på dører alene, gå rundt offentlig alene osv... jeg har sakt til foreldrene mine at jeg tror jeg har angst. De mener at det bare er tull siden alle unge vil bli diagnotisert med ting fortiden. jeg sier jeg ikke tør å gå bort med dette kortet, mor sitter å sier «er du redd for at døra biter» pg sier masse ting hun syns er morsomt siden hun ikke tar det seriøst. Det blir stille en stund og så går hun ut med kortet.Min far sier»syns du det var greit» ja svarer jeg siden jeg så ikke noe problem med at hun gikk istenden for meg siden hun er venn med foreldrene.Han blir sur og sier nei det er ikke greit.Jeg blir frustrert og hiver på meg skoene og følger etter.Jeg begynner å gråte ut av det blå og så gir hun meg kortet, da vi går rundt svingen mot døren snur jeg og knekker sammen, hun ber meg gå jeg og jeg brekker meg hele vei hjem og spyr nesten, hva er gale meg?

Besvart 16.05.2019 11:09
 

Svar
Hei

Jeg tror du sliter med angst! Det er synd at dine foreldre ikke tar deg på alvor, men jeg kan love deg at dersom du snakker med f.eks. helsesykepleier så vil han/hun ta deg på alvor og sørge for at du får hjelp med den angsten du sliter med.

Helsesykepleier treffer du enten på skolen der du går eller ved nærmeste helsestasjon for ungdom i kommunen/bydelen der du bor. Vis helsesykepleier det du har skrevet her til oss i UNG.no.

Ikke fortsett å gå alene med angsten din! Helsesykepleier vil hjelpe deg og vil kunne innkalle dine foreldre til en samtale for å hjelpe deg å forklare hva det er du sliter med.

Jeg legger ved noen artikler her til deg.

 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse