Hopp til hovedinnholdet

Jeg er alltid alene på skolen

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er alltid alene på skolen, ingen som har lust til å være sammen med meg. Vær gang vi går ut til friminutt så går jeg alene eller slenger med på noen. Har hatt er mislykka selvmords forsøk i fjor pga det her. Jeg klarer virkelig ikke mer. Ingen vil være sammen med meg på fritiden, hva skal jeg gjøre?

Besvart 14.05.2019 10:55
 

Svar
Hei!

Så trist å lese at du alltid er alene på skolen. Jeg forstår at det er vanskelig for deg.

Jeg vil gi deg ros for at du noen ganger velger å slenge deg med på andre i friminuttene. Selv om du opplever at ingen tar kontakt med deg, så klarer du å slenge deg på hos andre. Det skal du være stolt av!

Å føle seg ensom er en vond følelse. Ingen ønsker å føle seg ensomme. Men noen opplever dessverre det. Noen opplever at de er ensomme og alene, mens andre opplever at de er ensomme selv når de er sammen med andre.

Du skriver at du har hatt et selvmordsforsøk i fjor på grunn av at du føler deg alene. Har du fått god oppfølging etter det? Har du noen å snakke med om alt det som er vondt?

Hvis du ikke snakker med noen om det du opplever som vondt og vanskelig vil jeg sterkt anbefale deg å gjøre det. Det finnes mange gode voksne som vil hjelpe deg! Og det er mulig å få det bedre.

Jeg synes du skal snakke med foreldrene dine om dette. Det er godt for deg at de kan støtte og trøste deg når du har det vondt. Mange ungdommer synes det kan være litt vanskelig å snakke med foreldre om vanskelige ting, men de aller fleste foreldre ønsker at barna deres skal ha det bra.

En del ungdommer snakker med helsesykepleier. Helsesykepleier har taushetsplikt og har kontakt med mange andre instanser som kan hjelpe ungdom. Du kan ta kontakt med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Helsesykepleier kan hjelpe deg slik at du får bedre selvtillit og tro på at du er viktig. Når du jobber med selvtilliten og får det bedre er det lettere å ta kontakt med andre.

Du kan også ta kontakt med kors på halsen eller kirkens sos. Her får du snakke med noen som har tid til å lytte til deg og som kan gi deg gode råd. Du kan være helt anonym.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode råd for sosial omgang

Gutt prater med to jenter (colourbox.com)

Å omgås andre, bli kjent, få venner og kjæreste, kan være vanskelig for mange. Spesielt hvis man er sjenert eller føler at man ikke så lett kommer i kontakt med andre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse