Hopp til hovedinnholdet

Får lavere selvtillit når jeg ser på bilder av meg...

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på hvordan jeg egentlig ser ut. I speilet synes jeg selv at jeg nokså ofte ser bra ut, og jeg er fornøyd med hvordan jeg ser ut der, men når feks venner tar bilder av meg synes jeg alltid at jeg ser helt annerledes ut, og jeg føler selv at jeg er stygg. På bilder ser jeg ofte usymmetrisk ut, noe jeg langt i fra gjør i like stor grad i speilbildet. Hva er egentlig riktig? Får alltid en liten selvtillitsknekk når jeg ser meg selv på bilder.

Besvart 16.05.2019 11:48
 

Svar
Hei

Ofte kan lys og vinkel ha mye å si for hvordan et bilde blir. I tillegg fanger jo et bilde akkurat det øyeblikket det blir tatt i, og en liten bevegelse kan gjøre stor forskjell. 

Mitt tips er derfor at du øver deg på å ikke fokusere på hvordan bildene blir, men hvordan du føler deg. Husk at mange skulle gjort mye for å bare være friske, og at i en verden der vi hele tiden tar bilder og filmer er det viktig å jobbe med selvtilliten. 

Jeg legger ved noen artikler med flere tips under :)

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse