Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli bedre kjent med de i klassen?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, er en gutt på 16 år. Jeg har blitt kjent med mange på skolen. Selv om jeg er blitt godt kjent, har jeg problemer med å komme bedre overens med dem. Mange av samtalene med dem vil stadig handle om skolegang og lekser, og ellers blir det ikke noe særlig samtale når jeg prøver å snakke om noe annet med dem. Jeg vil av og til prøve meg på å holde humoristiske samtaler, men oftest går det ikke. Jeg har et seriøst forhold til skolen. De bor ikke i samme plass som meg, omtrent en times tid kjøretid unna. Selv om jeg har lyst til å være med dem, er de rett og slett for langt unna, fordi det hadde tatt for lang tid fram og tilbake heim.

Besvart 09.06.2019 20:43
 

Svar
Hei gutt 16 år!

Det er selvsagt mulig å bli bedre kjent med de andre i klassen og kunne snakke om andre ting enn skole. 

Her kommer noen tips til hva som kan hjelpe deg videre: 

  • Når dere snakker sammen kan du forsøke å være interessert i de andre. Spør gjerne hva de driver med på fritida, hva de liker å holde på med, om de har noen hobbyer eller om familien. Ofte synes folk det er fint å snakke om sitt eget liv også opplever de å bli lyttet til. Dersom du prøver dette kan du oppleve at praten handler om mer enn skolearbeid og skolehverdag. 
  • Når du hører de andre i klassen prater om noe kan du "koble deg på" temaet. Forsøk å følg med på hva de sier, og snakk også om det de snakker om. Dette kan gjøre at de forstår at du lytter og er interessert. 
  • Forsøk å ikke være morsom. Det er kanskje rart å høre dette, men å være morsom er faktisk ganske vanskelig. Noen ganger kommer det bare naturlig og da passer det også best. Du trenger ikke å være morsom, jeg tror de vil like deg like godt, kanskje bedre om du bare er deg selv. 
  • Noen synes det er fint å starte på en fritidsaktivitet. Er det noe du kan melde deg på i nærheten av der du bor? Kanskje møter du noen nye mennesker der, som du kan bli kjent med. 
  • Det kan også hjelpe å snakke med noen du stoler på om dette. Når vi har det vanskelig er det godt å lufte tankene. Du kan for eksempel snakke med en god venn, foreldrene dine eller helsesykepleier på skolen. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap