Hopp til hovedinnholdet

Må man ha sterk stemme for å bli en sanger?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et kanskje litt rart spørsmål... Jeg elsker å synge, men har i det siste lagt merke til at folk som synger med en sterk stemme høyere/lysere i stemmeregisteret ofte regnes som de "beste" sangerne (såkalt "belting", mye brukt i pop-musikk). Selv synger jeg ikke så sterkt, og holder meg mye i hodestemmen, noe som ikke er så vanlig i rytmisk sang. Da jeg tok sangtimer på Kulturskolen og det skulle holdes store konserter var det alltid de som kunne synge på denne "belting"-måten som fikk synge på konsertene, mens jeg (og andre som sang som meg) bare fikk synge på de små avslutningskonsertene. Det jeg altså lurer på, er om man er dårligere å synge, og derfor ikke får opptre på konsertene, bare fordi jeg ikke synger slik jeg beskrev (belting)? Jeg synes hvertfall det var litt rart at de samme, "beste" sangerne alltid fikk opptre på de populære konsertene, for Kulturskolen fokuserer vel egentlig på å inkludere alle like mye?! Hilsen en som har begynt å tvile på sangstilen sin

Besvart 11.06.2019 08:50
 

Svar
Hei

Nei, du trenger ikke ha en kraftig stemme eller kunne synge lyst for å bli en sanger. Men det er klart det hjelper å ha bredde både i register og volum. Men det finnes mange, mange eksempler på kjente artister som kanskje ikke har den største stemmeprakten, men som likevel rører mange gjennom måten de formidler sangen på. Teknikk er selvsagt viktig, men mange glemmer å tolke teksten og leve seg inn i musikken.

Mange teknisk flinke sangere glemmer dette, og da blir det kjedelig. Det hjelper ikke å kunne synge lyst eller holde en tone i en evighet hvis du ikke klarer å formidle tekst og musikk.

Jeg synes du skal fortsette å synge og spørre om å få bli med på arrangementer du vil bidra på. Har du funnet en stil du er komfortabel med, bør du bare fortsette å dyrke og tro på den. Lykke til!

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bli bedre til å synge?

Mikrofon (foto: ung.no)

Sangstemmen din er delvis begrenset av fysikken din, men du kan også trene den opp på lik linje med resten av kroppen og andre ferdigheter.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse