Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre etter at jeg såret moren min?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg var i en krangel med moren min. Hun ga meg dårlig selvtillit med å lage spøker som «Er han faktisk sulten??» og «er du sikker på at du klarer det?» Hun sa også at jeg var altfor tynn. Jeg er ikke alt for tynn og jeg mener at jeg spiser vanlig nå. Jeg fikk veldig dårlig selvtillit og nektet å være med i bilder. Så sa jeg til mamma at hun gjør meg depremert og ødelegger selvtilliten min. Jeg tror at jeg såret hun veldig. Nær jeg ser hun nå ser hun bare trist ut. Jeg angrer veldig på det får jeg tror hun er veldig lei seg. Hva kan jeg gjøre nå?

Besvart 25.07.2019 15:50
 

Svar
Hei gutt 14 år!

Det er veldig bra at du sa i fra til moren din. Selv om du opplever at hun ble såret fordi du sa i fra så er dette ikke din feil. 

Du gjorde riktig i å si i fra til henne fordi du opplevde å bli såret av kommentarene. Du er modig. 

Jeg vil råde deg til å snakke mer med moren din. Fortell at du opplever at hun ser trist ut og at du tenker det er din feil. Det vil være viktig at hun vet hvordan du tenker. Når dere snakker sammen vil det ofte bli lettere etterpå også slipper du å gå rundt å tenke at du har såret henne. 

Det er ikke godt å oppleve å ha dårlig selvtillit, og kommentarer fra dine nærmeste, som moren din, kan gjøre vondt. 

Det kan også hjelpe deg å tenke på hva du liker med deg selv. Er det noe du er god til eller noe du får ros og skryt for? Når du tenker fine ting om deg selv og livet ditt kan dette hjelpe deg til å takle vonde kommentarer. Da er det lettere å ikke tro på det andre sier. 

Noen synes også det er fint å snakke med en god venn eller andre de kan stole på. Da kan du få støtte og noen som lytter til deg. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse