Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med kroppen min og er ikke fornøyd, er jeg overvektig?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er 14 å sliter veldig med kroppen min. Jeg greier ikke å bli fornøyd, jeg vurderer å slutte å spise for å bli tynnere. Jeg er 1.60 og 47 kg, trener 4 ganger i uken (fotball) vil dere si dette er overvektig?

Besvart 09.08.2019 12:06
 

Svar
Hei

Først vil jeg si at du ikke er alene om å føle at du ikke blir fornøyd med kroppen din. Det er dessverre mange i tenårene som sliter med forholdet de har til sin egen kropp. Idag er det så lett å sammenligne seg med andre. 

Du er absolutt ikke overvektig. Din vekt, høyde og alder viser at du er normalvektig. Allikevel er det slitsomt å slite med tanker om egen kropp, og jeg ønsker å komme med noen tips til deg.

For å jobbe med å endre tankene dine og få bedre selvtillit kan du prøve å skrive ned det positive andre sier om det. Du kan også skrive en liste over hva du tenker er bra med deg. Les høyt for deg selv, og etterhvert vil du klare å tro  på det du leser selv.

 

Prøv å tenke positivt om kroppen din også. Let etter det du liker ved deg selv, hva er bra med deg, hvilke egenskaper har du som du er stolt av og glad for? Hva ville du sagt til en god venn om vennen din var bekymret og fokusert på dette? 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse