Hopp til hovedinnholdet

Jeg tørr aldri å innrømme at jeg synes jeg ser bra ut.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg tørr aldri å innrømme at jeg synes jeg ser bra ut. Ja, jeg har mine dager hvor jeg tenker at jeg ser stygg ut, er for tynn, har for lite former osv men mesteparten av tiden er jeg fornøyd. Dette tørr jeg aldri å innrømme, for man blir ofte oppfattet som horete, skrytepave og lignende hvis man sier at man ser bra ut. Det har blitt så vanlig å syns man er stygg og å være misfornøyd med seg selv. Folk ser rart/stygt på meg hvis jeg hinter til at jeg ser bra ut... hjelp?

Besvart 14.08.2019 20:45
 

Svar
Hei jente 14 år

Så fint å lese at du er fornøyd med deg selv.

De aller fleste mennesker, både ungdommmer og voksne har dager de er mindre fornøyd med seg selv enn andre dager. Akkurat som du selv beskriver det. 

Jeg synes du skal tørre å si at du er fornøyd med utseende ditt og den du er. Vis de andre rundt deg at du er trygg på deg selv. Ikke la andre gjøre deg usikker.

Det er en ukultur som du sier; at veldig mange ungdommer sier de er misfornøyd med seg selv når de egentlig ikke er det. Kanksje du kan bidra til en endring blant de du er sammen med ved å si at du er fornøyd med deg selv. 

Det er viktig å like seg selv for å kunne ha det godt med seg selv og andre rundt seg. Det påvirker både selvfølelsen og selvtilliten hos de aller fleste. 

Lykke til videre. 

Med vennlig hilsen helsesykepleier/ jordmor, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse