Hopp til hovedinnholdet

Kossan eg kan få tjukk hud og fjerne rynker?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei.I det siste halv året har sjøl bilde mitt gått ner. Eg e så frustrert når eg ser på meg sjøl. Men det e noge eg må sei fyst og det e at ca 1 og halvt år siå starta eg me anime som blei ein stort del i livet mitt nå siden eg e ein Otaku (hekta anime fan som gjør anime ting kvar dag) Og seinare fekk eg mer interesse I landet og kulturen. Eg fant og ut at eg e svært atrakta te japanske guttar som egtror starta alt? Eg begynte å hata høyden min siden eg e 166 og eg føle ingen japansk mann ville hatt meg.. Eg e 53kg og går nå på ekstrem diet me 1 eple te frokost, 2 egg te middag og 1 glass melk. Vist nogen seie at eg har det og det (eg e høge/har dip hips) så vil eg sitta flere timar foran skjermen og se om eg e for høge og om det går an å bli kortare. Svært redd for RYNKER nå og Ønsker tjukk hud (som asiatere) sånn at eg ikkje får rynker så enkelt.. Bruker møkje hud produkter nå... Cocos olja.. dagKREM og nattKREM osv... vet du kossan eg kan få tjukk hud og fjerne rynker? Så bekymra..

Besvart 09.10.2019 18:09
 

Svar
Hei jente 15 år.

Jeg forstår du strever med selvbildet. Men det er ikke mulig å bli som en asiat når en er nordeuropeer.

Det finnes ingen måte å få tykk hud på. Når en er 15 år, har en ingen rynker. Men det er fint å bruke kremer og olje. Da får huden mye fuktighet.

Det er, som du sikkert vet, ikke mulig å bli kortere. Du har en helt normal høyde. Det er det viktig at du forstår.

Kanskje er det en trøst at japanske menn er blitt lengre?

Jeg vet ikke om det var japanske menn som startet anime.

Dip hips kommer av benstrukturen ikke vekt. Det er normalt å ha slike hofter.

Det er bekymringsfullt at du spiser så lite! Den mengden mat du oppgir er knapt nok til frokost. Det er svært viktig at du får i deg nok mat for at du skal utvikle deg. Hjernen din er i full vekst og den trenger all den næringen den kan få, inkludert fett, for at den skal oppnå sitt fulle potensiale.

Du kan snakke med helsesykepleier om alt dette. Helsesykepleier har også en kurve over veksten din fra du ble født og til nå, og dere kan sammen se på den. Da vil du se at den skal gjøre en sving oppover i puberteten. En blir høyere, og hoftene blir bredere.

Du kan også snakke med helsesykepleier om dette med anime og den japanske kulturen og folket. Det er noe med å fortelle om det en er opptatt av, samtidig som det er en mulighet til å realitets-orientere seg selv, forstå og erkjenne fakta, og at du skal like deg selv og være glad i deg selv slik du er.

Begynn å snakke deg selv opp! Begynn å se den fine jenta du er!

Det å finne ut hvem man er, hva man står for av verdier er også en del av den følelsen man har om seg selv, selvfølelsen. Holdninger, verdier og meninger definere det indre selvet. 

Hvem er du? Hva vil du? Hva mener du om forskjellige ting?

Når man er sitt egentlige jeg bevisst, er stolt av den man er vil det synes på utsiden. Når man møter mennesker som tror på seg selv, er stolt av seg selv og som viser det, går de med rett rygg og møter blikket til de man møter og viser omsorg og vennlighet.

Alle liker den som liker seg selv.

Si til deg selv det du ville sagt til en venninne. Vær glad i deg selv! 

Snakk med helsesykepleier.

Jeg beklager at svaret er så nedslående med tanke på mulighet for endring av hud og lengde. Jeg håper likevel at dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Kort om selvtillit og selvfølelse

Gutt (colourbox.com)

Selvtillit og selvfølelse er to begrep som ofte blir brukt om hverandre. De kan imidlertid bety litt forskjellige ting, og det ene kommer ikke nødvendigvis etter det andre.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse