Hopp til hovedinnholdet

Tør ikke ha profilbilde på facebook pga presset om likes og kommentarer

Jente 13 år
 

Spørsmål

Dette må sikkert være det mest latterlige spørsmålet dere har fått, men jeg prøver likevel i et desperat håp om å finne en løsning på det. På facebook har man jo profilbilde.. Og i det siste har det blitt et skikkelig press på hvor mange likes man får.. Før hadde jeg funnet en skikkelig bra løsning på det. Jeg lastet opp bildet, men slettet det igjen, sånn at det ikke ble et stort bilde, og det ikke gikk an å kommentere eller like det, sånn at bildet bare ble i liten størrelse... Men da hadde jeg ikke tidslinjen.. da jeg skulle laste opp profilbilde der, prøvde jeg å slette det som vanlig, og se om det ble igjen i liten størrelse, slik det pleide.. Men nå forsvant hele bildet! :( Jeg har ikke god nok selvtillit til å la det være stort sånn at folk kan like og kommentere det, fordi jeg får aldri noe mye av det :(( Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre! Kan ikke la være å ha et profilbilde, men tør heller ikke å la det være stort! HVA SKAL JEG GJØRE? Er desperat.. Dette høres jo ikke noe ille ut i det hele tatt, men det er det, med alt presset for tiden.. Har prøvd det før også, endte ikke opp så bra :(( Det ødelegger meg fullstendig for tida :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Du har nesten bare to alternativ: Det ene er at du har et profilbilde, og det andre er at du ikke har det. Du kan jo eventuelt bare ha bilde av noe helt annet enn deg selv. En kjendis eller, et morsomt bilde av ett eller annet eller et tullebilde av deg selv. Kanskje føles det litt bedre/tryggere å ha et profilbilde av deg og en annen venn? Da er dere to om det. Det er dessverre slik at når muligheten til å kommentere og like bilder er der føler man lett et press for å få mange likes og mange kommentarer. Men det handler jo også om hvor mange venner man har på facebook! Mange har kjempemange "venner" på facebook som de så vidt kjenner, mens andre bare har sine nærmeste venner. Da er det klart at førstnevnte har større sjanse for å få mange likes og kommentarer på profilbildene sine.

 

Jeg vil også si at du kan se på dette som en utfordring for deg selv. Jeg synes ikke du skal være flau over eller nøle med å ha bilde av deg selv på facebook. Vær stolt av deg selv! Alle vennene dine på facebook vet da forhåpentligvis hvordan du ser ut uansett.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse