Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg ha sex med han? Halve klassen har gjort det 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei det er en gutt som er veldig forelsket i meg og jeg liker han veldig men han vill ha sex og jeg sier bare at jeg ikke kan men jeg har jo litt lyst så jeg lurte på om dere kunne ha noe svar. han er 15 og verdens kjekkeste jeg noen gang har sett! men jeg er bare 13 men halve klassen min har hatt sex allerede hva gjør jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

For det første synes jeg ikke du skal sammenligne deg med resten av klassen når det gjelder det å ha sex. Det er høyst personlig og alle er klar på forskjellige tidspunkt. Jeg kan vedde på at halvparten av de som har hatt sex, igjen, angrer på det. Mange gjør det bare for å få det "overstått", og det er feil tankegang. For meg høres det ikke ut som om du er klar, og jeg synes heller ikke du bør gjøre det med noen som du kjenner så lite. Du burde gjøre det med noen som du er glad i, som du kjenner godt og som du er trygg på!

Du sier at denne gutten er forelsket i deg, og at han vil ha sex med deg. Det høres ikke ut som om dere er kjærester eller har noe mer kontakt ut over dette. For meg høres det ut som om du føler deg presset og tenker at "det er vel ikke så farlig". Det er ikke greit at han presser deg til å ha sex. Han gjør det kanskje ikke direkte, men når han maser på deg om at han har lyst til det så er det press. Han vet jo at du bare er 13 år, og i stedet for å si at han vil ha sex burde han si at han kan vente helt til du er klar! 

Ikke forhast deg inn i noe, og for all del ikke gjør dette bare fordi du vet at han vil det. Det må være fordi du virkelig ønsker, fordi du er klar for det og veldig trygg på han. Sist, men ikke minst: Når du har sex med han før det er noe mer seriøst mellom dere risikerer du å miste han etterpå. For det første viser du han at det er greit å bare ha sex, og du vet jo tross alt ikke om han ønsker noe mer enn dette. Jeg vil i alle fall anbefale deg å vente litt, bli bedre kjent med han og se etter hvert om dette fortsatt er noe du vil.

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene