Hopp til hovedinnholdet

Lurer på tampongbruk ved klamydia. Spørsmål om utsettelse av mens på p-piller. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har akkurat startet på antibiotikakuren Doxycyklin mot Klamydia, og har et spørsmål som jeg ikke finner direkte svar på på internett. Jeg får mensen i løpet av kuren og jeg lurer på om jeg kan bruke tampong som vanlig mens jeg går på antibiotikakuren? Eller om det er lurt å la være med tampong denne måneden pga kjønnssykdommen. Har også et spørsmål om p-pillene Loette28 angående det å hoppe over mensen. Funker Loette28 like bra til det som andre p-piller? Jeg prøvde å hoppe over en gang men jeg fikk mensen likevel, så burde jeg bytte merke hvis jeg vil ha muligheten til å hoppe over? Hilsen J16

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 Du kan trygt bruke tampong som vanlig, når du får klamydia mer antibiotika.  Tablettene du tar virker via munnen og tampongbruk har ingenting å si. 

Loette 28 skal virke like godt som andre p-piller, når det gjelder å utsette mensen/en blødning. Men det er ikke alle som klarer å utsette blødningene likegodt. Dette kan skyldes tilfeldigheter, det kan være din egen (ikke) sterke hormonproduksjon, eller andre ting.  En kan prøve å utsette mensen ved å gjøre slik som pakningsvedlegget beskriver. Men det er ganske vanlig å oppleve at det ikke går, eller å få spotting eller små blødninger likevel. 

Vennlig hilsen legen.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer

Å nei, ikke mensen nå!

Skal sette inn tampong på badet (ung.no)

"Åh, nei....!" har du kanskje tenkt når du oppdager at det er tid for mensen akkurat i den ferieuka du skal på badeferie eller telttur med kjæresten. Her kan du få noen tips som kan være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex