Hopp til hovedinnholdet

Hun har trolig HPV-virus. Må hun avstå fra sex eller alltid bruke kondom?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har fått litt celleforandringer og har hørt at dette mest sannsynlig kommer av hpv-virus. Jeg har tatt den første vaksinen mot hpv, og skal ta neste snart. Men dette vil jo si at jeg mest sannsynlig har hpv og betyr dette at jeg må avstå fra sex eller hvertfall bruke kondom helt til jeg ikke har celleforandringer mer? Skal på ny sjekk om 6 mnd, og det er jo ganske lenge til.

SVAR

Besvart 02.03.2017 12:09:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

HPV-virus og livmorhalskreft

HPV-virus smitter ved sex. Du kan få vaksine og beskytte deg mot de HPV-virusene som kan føre til kreft.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

 

Les mer
account_circle