Hopp til hovedinnholdet

Kan herpes simpex 1 gi kjønnsherpes og hvordan? Testes man for herpes om man tar test for kjønnssykdommer på helsestasjon for ungdom eller må man be om det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei :-) Jeg har hatt herpes simplex i form av munnsår siden jeg var liten. Før fikk jeg utbrudd ganske ofte, men nå får jeg det ganske sjeldent (1 gang hvert/annen hvert år). Jeg har lest på sex og samfunn at dersom man har herpes simplex type 1 i munnen, vil kroppen produsere antistoffer slik at man vil være immun mot å få type 1 som kjønnsherpes senere i livet. Stemmer dette? Jeg ga kjæresten min oral sex når jeg hadde utbrudd (men utbruddet var begynt å gro, hadde hatt det i en uke ca.) Han har aldri hatt utbrudd av herpes rundt munn, selvom vi kysser når jeg har utbrudd. Etter jeg ga ham oral sex, hadde vi sex. Er det slik at jeg kan ha smittet han da? Og kan han i så fall ha gitt meg kjønnsherpes igjen selvom jeg har viruset fra før? Og hvis jeg/han tar en kjønnssykdomtest på helsestasjonen, vil de teste for kjønnsherpes også da? Eller må man be om en slik test?

SVAR

Besvart 17.03.2017 13:32:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Herpes – munnherpes og kjønnsherpes

Herpes er vanligere enn du tror. Rundt 80 % av befolkningen i Norge kan være smittet med et herpesvirus. Mange er smittet uten at de noen gang får utbrudd med sår.

 

Les mer
account_circle