Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst på en vibrator, men jeg vet ikke om jeg er gammel nok?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en transgutt på 15 år. For ikke lenge siden fikk jeg diagnosen 'manisk depresjon' også kalt bipolar disorder, og ett av symptomene kan være hypersexualitet. Jeg klarer nesten ikke å kontrollere lysten på sex, å jeg klarer ikke å oranere med hendene pga jeg er redd for bakterier. Jeg har lyst på en vibrator eller noe som kan hjelpe, men jeg vet ikke om jeg er gammel nok eller får lovt til det av foreldrene mine. Vær så snill og hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du, 15 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er ingen aldersgrense for å kjøpe sexleketøy, men det er de som arbeider i slike butikker som vil gi råd hvis de tror at personen er for ung for å kjøpe sexleketøy. 
 
Kondomeriet skriver på sine sider; 

"Det er 18 års aldersgrense for å handle på kondomeriet.no (på nett). Dette er blant annet på grunn av at aldersgrense for film er 18 år, og fordi vi ikke kan sette umyndige personer i gjeld etter norsk lov (vi har et straffegebyr på 250,- for uavhentede pakker). Når du handler hos oss kan du derfor bli bedt om å fremvise legitimasjon ved uthenting av pakken.

Det finnes ingen nedre aldersgrense for å kjøpe sexleketøy i følge norsk lov. Vi i Kondomeriet mener likevel at den som handler bør være voksen nok til å kjenne sin egen kropp, og ta ansvar for sine handlinger. Om vi synes du virker for ung til å ha et sexleketøy, vil vi derfor råde deg til å la være."

Du må altså kjøpe det selv i en butikk, eller du må få en av foreldrene dine til å bestille fra nett. 
 
Det du kan prøve, er å bruke plasthansker når du onanerer. Du kan kjøpe engangs plasthansker på apoteket, eller du kan kjøpe vanlige gummihansker i dagligvarebutikk og vaske de etter bruk. Da slipper hendene å komme i direkte kontakt med huden og du slipper bekymringen for bakterier. Da kan du onanere når du kjenner behov for det. Du vil bli seksuelt tilfredsstilt noe som bil hjelpe deg, slik at du slapper av. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex