Hopp til hovedinnholdet

Hvitt belegg på penis.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

­hei Jeg har fått ett hvit beleg på penis. Det svir ikke når jeg går på do men d kan klø litt. Jeg merket dette etter ubeskyttet sex med en jente jeg møtte på fest. Tenker å gå til legen å ta en klamydia test for sikkerhets skyld. Hilsen 18år gammel gutt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 18 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no.

Du skriver at du har fått et hvitt belegg på penis etter ubeskyttet samleie, som klør litt. Det er vanskelig for meg å si hva dette skyldes da det kan være flere ting som f.eks sopp, irritasjon, talgbelegg eller klamydia. 

Det er bra å lese at du planlegger å ta klamydiatest hos lege etter ubeskyttet samleie. Da kan legen også undersøke deg nærmere og se på det hvite belegget samtidig. Klamydia trenger nødvendigvis ikke å gi symptomer, derfor anbefales det å ta klamydiatest etter ubeskyttet samleie med ny partner. 

Du kan lese mer om kjønnsykdommer og andre "gutteplager" fra penis og i underlivet i artiklene under svaret mitt.

Lykke til videre.

Med vennlig hilsen helsesøster, Ung.no

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse