Hopp til hovedinnholdet

Jeg kommer aldri under samleie, er det fordi jeg er omskjært?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, er en gutt på 19 år. Jeg greier å komme hver gang jeg runker, men har aldri greid å komme under samleie, føler så og si ingenting når jeg bruker kondom, (aldri prøvd uten). Tror du dette kanskje er fordi jeg er omkjært?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 19!

Takk for spørsmål.

Gutter som er omskjært kan oppleve at det tar lenger tid og at en trenger kraftigere stimulering for å få utløsning og orgasmer når en har sex med noen. Bruk av kondom, kan også nedsette følsomheten - om en ikke finner et kondom som passer penis.

Noen ganger kan onaniteknikkene en lærer seg gjøre det vanskelig å oppnå nytelse og orgasmer når en har sex sammen med en partner. Ulike teknikker som kan gi en gode opplevelser når en er alene, kan gjøre det vanskelig å kjenne igjen følelsene et samleie eller munnsex kan gi. Det kan derfor være ok å eksperimentere med ulike former for stimuleringer og på den måten finne ut av hva det er som kan fungere.

Her kommer det noen tips du kan sjekke ut:
-Bruker du venstre hånd når du runker, bytt til høyre - eller omvendt. 
-Varier mellom å bruke hele hånda rundt penis og å bruke bare tommel- og pekefinger - eller omvendt.
-Test ut ulikt trykk, runk både med et løst og et fast grep.
-Test ut å runke med bruk av glidemiddel, slik at det blir vått og fuktig eller bruk en helt tørr hånd.

Her er en annen øvelse du kan sjekke ut:

En gang du er alene og vet du ikke vil bli forstyrret, kan du kle deg naken og se på deg selv i et heldekkende speil. Se på hele deg helt til du liker det du ser. Noen kan like seg selv umiddelbart, andre må se på seg selv naken flere ganger før en kjenner at det er ok. Test ut hvor og hvordan du liker å bli tatt på kroppen, noen liker myk og forsiktig berøring, andre kan like hardere klaps og klyp.

Bruk også tid på å se på testiklene dine. Dra tilbake forhuden og se på penishodet, hele penis og huden bak mot og rundt endetarmsåpningen. For å få sett alt, er det ok å bruke et speil. Hele dette området er en sterk erogen sone der all berøring kjennes godt og deilig. Prøv ut ulike måter å onanere og stimulere deg selv på og legg merke til hva som gjør spesielt godt. 

Når en gjør denne øvelsen, er det ikke uvanlig at en får seksuelle fantasier. Nyoppdagede seksuelle fantasier og ny kunnskap om hvordan en liker å stimulere hele kroppen sin kan gjøre at du får bedre opplevelser når du runker.

Det å skulle begynne å ha sex med andre enn seg selv er for mange stressende. En kan lure på om det andre liker en, om en ser bra nok ut og om en gjør en god nok jobb i senga. Prestasjonsangsten en ofte kjenner på kan føre til at en ikke klarer å opprettholde ereksjonen eller at utløsningen uteblir.

Klarer en å slappe av og tenke at ingen er kjempegode til sex de første gangene og får til en god veksling mellom nyte og yte. Vet en selv godt hva det er en liker av ulike former for stimuleringer og får til å formidle det til den en skal ha sex sammen med, er sjansene større for å få det til.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex