Hopp til hovedinnholdet

Vil penis vokse mer? er det vanlig å måtte se på nakenbilder når en onanerer?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Er ein gut på 13. Trur eg er ferdig utvikla sidan eg har stor penis og store ballar, og masse hår. Håpar ikkje den blir større sidan den alt er 22 cm og veldig tjukk. Men det er vel litt normalt og for vaksne? Trur den har slutta å veksa, men kan det vere noko eg berre håpar på? Er dette arveleg? Såg min pappa eingong, og den var sinsykt stor. Ingen i dusjen på skulen har så stor som min når den er slapp. Er litt liten og spinkel og, og då virkar den enno større. Har onanert sidan eg var elleve. Siste året tre gonger om dagen. Synest det er i meste laget, men er så kåt, og må berre. Når eg onanerer må eg sjå på bilder av nakne damer (milf). Nakne yngre jenter blir ikkje det samme. Er det normalt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 13 år.

Takk for at du kontakter Ung.no

Jeg forstår at du er opptatt av penisstørrelse og at det er lett å sammenligne seg med hverandre. Kroppen utvikles i ulik takt i puberteten, derfor er det viktig å unngå å sammenligne seg, men heller akseptere at det er store forskjeller mellom dere.

Som du sier er pensistørrelsen avhengig av gener og hvor langt du er kommet i puberteten, derfor er det vanskelig å si om din penis har sluttet helt å vokse. Vi har laget en artikkel som langt på vei gir svar på ditt spørsmål om din penisstørrelse, som heter Penisutvikling og penisstørrelse., som jeg anbefaler deg å lese.

Når det gjelder onani, så er det utelukkende positivt for deg, så lenge du ikke opplever at det går ut over andre ting i livet. Hvis det blir noe du må gjøre og dermed må sette andre ting til side, kan det kanskje bli et problem og det kan være lurt å gjøre en avtale med seg selv hvor ofte og når en skal onanere. Du kan lese ler om dette her: Spørsmål om onanering å oppnå orgasme med hånd.

Hva en fortrekker å bruke å se på når en onanerer, er veldig forskjellig fra person til person. Det er nok ikke unormalt å se på nakne voksne damer. Dette er erotiske fantasier og det er helt vanlig, selv om har forskjellige ting en liker.

Ønsker du å vite mer om seksualitet, kropp og utvikling, anbefaler jeg deg å ta en prat med helsesøster på skolen, eller benytte deg av Sex og Samfunns anonyme chattefunksjon.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex