Hopp til hovedinnholdet

Når jeg skal ha sex første gangen er jeg urolig for at det kan være så trangt at han ikke kommer inn. Burde jeg gjøre det mer "løsere" der nede før jeg skal ha sex for første gang, for at det skal bli lettere?  

Jente 15 år
 

Spørsmål

lurer på noe: første gang, kommer det til å være så trangt at den ikke kommer inn? redd for at han ikke får den inn. Burde jeg gjøre det mer "løsere" der nede før jeg skal ha sex for første gang, for at det skal bli lettere? Takk<3

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er uansett ingen ulempe å stimulere seg selv og bli kjent med egen seksualitet før man har sex med andre. Det kan hjelpe på slik at du slapper mer av og nyter det å ha sex første gangen.
Det første samleiet vil ikke nødvendigvis være det beste samleiet du vil oppleve, men det gjør ikke nødvendigvis vondt heller. Hos en so er "jomfru" vil skjedekransen (tidligere kalt jomfruhinna) ofte være litt trang og det kan være litt ubehagelig når penis trenger inn, både for deg og gutten. Muskelspenninger rundt skjeden kan også gjøre det trangt og dette kan være et problem hvis situasjonen er stressende og du blir anspent og nervøs. Hastverk og stress kan også gjøre at du ikke blir ordentlig våt og opphisset, og det blir ikke nok av naturlig "glidemiddel". Normalt sett vil et lengre forspill gjøre deg klar for sex ved at skjedeveggen blir fuktig og musklene rundt skjedeåpningen avslappes.

En avslappet, trygg situasjon og god tid gir de beste forutsetningene for at det første samleiet skal bli den gode opplevelsen du ønsker deg.

Noen jenter lurer på om de kan "ta jomfruhinnen" før første samleie, for eksempel med fingrene, en dildo eller lignende. Det er slett ikke nødvendig, men det er jo en mulighet å  uforske deg selv  på denne måten og forberede deg på sex hvis du er redd for at det skal gjøre vondt eller være trangt første gangen.

 

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om vanskelige ting i hjemmet?

Hva er den kriminelle lavalderen?