Hopp til hovedinnholdet

Er det ok å ha sex med broren sin og når en er 15?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei dere i ung! Jeg og min bror pulte for noen uker siden. Vi begge likte det. Men er det riktig. Det var sikkelig deilig! Det startet med at han begynte å ta på puppene mine. Jeg begynte å sleike på fjeset hans. Så kledde vi av oss. Men ikke ta dette som seksuelle overgrep. Dette var heg med på. Jeg var 100% med på det. Men er det lov å ha sex med broren sin? Jeg vet ikke om jeg vil gjøre det mer hvis det er feil. Og en ting til. Er det greit å ha sex i 15 års alderen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16!

Takk for spørsmål.

Når en er i puberteten, kan en ofte kjenne seg kåt og klar for sex. En kan kjenne det som om kroppen koker og ha et stort behov for å ha sex med seg selv eller sammen med noen. Selv om de fleste har det på samme måte når en er i puberteten, trenger det likevel ikke å bety det er lett å finne noen å ha sex med. 

I spørsmålet ditt, forteller du at du og din bror har hatt sex sammen og at dere begge var med på det og ville at det skal skje. Det betyr ikke at det er et overgrep, men det er likevel ikke greitt. I Norge finnes det noen lover som regulerer hvordan en kan ha sex og med hvem. Det er for eksempel ikke lov å ha sex med foreldre eller søsken. Selv om det er forbudt å ha sex mellom søsken, vil en ikke bli straffet om en er under 18 år. 

Grunnen til at det er forbudt å ha sex med søsken, er at det vil kunne oppstå store skader på eventuelle barn som kan komme ut av det i tillegg til at det ikke er heldig å ha seksuelle relasjoner sammen når en er søsken. Det er derfor ok å ikke gjøre dette mere og heller se om det er mulig å finne noen andre du kan ha sex med.

Du lurer også på om det er greitt å ha sex når en er 15. Så lenge dette er noe en ønsker, ikke føler seg presset eller overtalt til, og en bruker prevensjon for ikke å bli gravid eller smittet av en kjønnssykdom, er det helt ok og ikke noe å bekymre seg over. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Seksuell erfaring med søsken?

To i en seng (colourbox.com)

På ung.no får vi spørsmål om hva som er greit og ikke greit av nærhet og berøring. Også når det gjelder søsken og andre i familien.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex