Hopp til hovedinnholdet

Sæden min er ikke hvit, det er liksom gjennomsiktig og det spruter ikke ut. Det bare kommer ut litt sakte. Betyr det da at jeg er steril? Onanitips? Min penis er bare ca 10 cm i reisning (Jeg blir snart 14) og jeg føler at den ikke gror noe... Jeg har nok så mange føflekker på ryggen, noen nok så store, og det er veldig flaut.

13 år
 

Spørsmål
Hei!
1) Jeg er en gutt på 13 år og jeg liker å onanere, men sæde mitt er ikke hvitt, det er liksom gjennomsiktig og det spruter ikke ut. Det bare kommer ut litt sakte, er dette det man kaller løskrutt? betyr det da at jeg er steril? Jeg kan ikke tenke på noen grunn for at jeg skal være steril untatt at jeg pleide og sitte med laptopen min på fange ganske mye....
2) Er det noen andre måter å onanere på untatt hånden og et sammenkrøllet laken? Kan du bare fortelle noen av de du bare kommer opp med en gang? Jeg greier ikke å komme opp med noen måter ://
3) Min penis er bare ca 10 cm i reisning (Jeg blir snart 14) og jeg føler at den ikke gror noe... Jeg tror jeg har minst pikk i hele 8 på skolen min og jeg er veldig flau over det...Ingen vet det da heldigvis...
4) Jeg har nok så mange føflekker på ryggen, noen nok så store, og det er veldig flaut. Jeg har hoppet og svømming på grunn av det. Det skadet karakterene min. Jeg blir heller ikke med til stranden lenger. Jeg er redd for at jeg ikke skal ha sex fordi noen synes at det er ekkelt. Disse føflekken er veldig irriterende og jeg har lyst til å fjerne de men hvis jeg operer så har jeg skikkelig masse arr og sånt. Jeg er redd for å opperere, er det noen andre veier du kommer på?
Jeg vet at det var nok så mye men det er veldig viktig for meg.... Svar så fort du kan er du snill! :) HADE!!! :D
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

1. Sæd er ikke alltid hvitt, det kan også være mer gulaktig, gråaktig eller mer gjennomsiktig. Noen ganger kan det også være bloddråper i sæden, og dette er heller ikke noe problem.
Sædmengden varierer, men pleier å være ca 1-2 teskjeer. Noen ganger kan den skvette ut, mens andre ganger renner det mer. Dette varierer også litt fra gutt til gutt.
Det er ingen grunn til å tro at du skal være steril ut fra det du beskriver.

2. Du er nødt til å finne ut av hva du selv liker best. Det finnes ingen fasitsvar som fungerer for alle, så da får du benytte anledningen til å bli kjent med den selv. Det er vel heller ikke noe mål at den skal opp så fort som mulig. Onaner når du er kåt og nyt onanien.

3. En vanlig, ferdig utvokst penis er mellom 10 og 20 cm lang. Størrelsen når den er slapp betyr i praksis ikke noe for hvor stor den kan bli når den er stiv, det er derfor f.eks. ikke noe poeng å sammenligne slappe peniser i fellesdusjen. Penis kan vokse gjennom hele puberteten.
Det finnes ikke noen standarder for penisstørrelse i forskjellige aldre.
Dette er fordi gutter ikke utvikler seg i takt i puberteten. Noen begynner tidlig, andre begynner seint, noen blir raskt ferdig, andre bruker lengre tid.

4. Det er ikke så mange andre måter å bli kvitt føflekker på enn å skjære dem bort. Hvis du oppsøker lege så kan legen vurdere om de vil kunne fjernes uten at arrene blir mer skjemmende enn føflekkene.

Håper dette hjelp deg med det du lurte på!

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er, som med ung.no, anonym.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for guttene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for guttene


Quiz: Hva vet du om noveller?

Når kommer som regel vendepunktet i ei novelle?